ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρουκέτα Σόιμπλε: Η ΕΚΤ να τερματίσει την ποσοτική χαλάρωση

Ρουκέτα Σόιμπλε: Η ΕΚΤ να τερματίσει την ποσοτική χαλάρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αρχίσει τη διαδικασία τερματισμού της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης την οποία εφαρμόζει από φέτος, έκρινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε μια συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί την Παρασκευή και πρόσθεσε ότι κάθε αλλαγή πολιτικής αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχει τη δύσκολη αποστολή να εξέλθει από την πολιτική μεγάλης ποσοτικής χαλάρωσης» που ασκεί, είπε ο Σόιμπλε στη συνέντευξη που θα δημοσιευθεί  στη Süddeutsche Zeitung. «Θα ήταν πιθανόν σωστό η ΕΚΤ να τολμήσει να αρχίσει τον τερματισμό της πολιτικής αυτής φέτος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου ο Σόιμπλε επανήλθε στην πρότασή του να μειωθεί η φορολογία στη Γερμανία, κάτι που είπε ότι είναι «εφικτό» αλλά και «απαραίτητο» να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δούναβης: Βρέθηκαν σκελετοί Γερμανών στρατιωτών του 1945 πάνω σε μοτοσικλέτα

Γερμανία: Η ακροδεξιά AfD σε ιστορικό υψηλό 28% – Διευρύνει το προβάδισμα από το CDU/CSU του Μερτς

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Γενς Σπαν μετά τις αντιδράσεις για την απόκτηση παιδιού με τον σύζυγο του, με παρένθετη μητέρα

«Καυτό καλοκαίρι» για την αυτοκινητοβιομηχανία προανήγγειλε το συνδικάτο IG Metall, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εγκαταστάσεις της Mercedes

Σοκ στη Γερμανία: 6 νεκροί από πυροβολισμούς σε δομή κοινωνικής πρόνοιας – Συνελήφθησαν οι δράστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr