Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ έστειλαν, για έξι μήνες, 300 πεζοναύτες στη Νορβηγία

Οι ΗΠΑ έστειλαν, για έξι μήνες, 300 πεζοναύτες  στη Νορβηγία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα «παιχνίδια πολέμου» μεταξύ του ΝΑΤΟ και του Κρεμλίνου καλά κρατούν στο ευρωπαϊκό έδαφος, καθώς τη Δευτέρα πραγματοποίησαν «απόβαση» στη Νορβηγία τουλάχιστον 300 Αμερικανοί πεζοναύτες, λίγες ώρες μετά τη μετάβαση περισσοτέρων από 3.500 στρατιωτών στο έδαφος της Πολωνίας. Την ίδια στιγμή, η Μόσχα ενισχύει τις δυνάμεις της στα σύνορα με την Ευρώπη, μεταφέροντας στρατό και οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας στη Βαλτική.

Η παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στη Νορβηγία λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, καθώς παραπέμπει στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πέρασαν σχεδόν 70 χρόνια για να ξαναπατήσουν Αμερικανοί πεζοναύτες σε νορβηγικό έδαφος, με το αιτιολογικό να προετοιμάσουν και εκπαιδεύσουν τους Νορβηγούς στρατιώτες για ενδεχόμενη απειλή.

Η παρουσία τους, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, θα είναι για έξι μήνες

Η παρουσία τους, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, θα είναι για έξι μήνες. Αν και δεν το ομολογούν επισήμως, η κινητοποίηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ αφορούν την εκτιμώμενη απειλή της Ρωσίας.

Οι κινήσεις στη σκακιέρα συνεχίζονται λίγα 24ωρα πριν αναλάβει την ηγεσία ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ο οποίος από τη μία δήλωσε ότι πρέπει να υποστηριχτεί η Συμμαχία και από την άλλη έχει κάνει σαφή τη διάθεσή του να μειώσει το κόστος συντήρησης του στρατού εκτος ΗΠΑ, πιέζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ, να αυξήσουν τους στρατούς τους και να ανεβάσουν τα ποσοστά των οικονομικών πόρων που δίνουν από το ΑΕΠ τους.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στη Ρωσία, ιδιαίτερα μετά τις διαρροές για εμπλοκή της ρωσικής αντικατασκοπείας στις εκλογές του Νοεμβρίου προς όφελός του.

Οι 300 Αμερικανοί πεζοναύτες ταξίδεψαν στη Νορβηγία το πρωί της Δευτέρας και εγκαταστάθηκαν στο Τροντχάιμ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της σκανδιναβικής χώρας, βρίσκοντας τη θερμοκρασία στους μείον 2 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο, πάνω από 3.500 Αμερικανοί πεζοναύτες έτυχαν καθολικής και πανηγυρικής υποδοχής στην Πολωνία, με την πρωθυπουργό της χώρας να δηλώνει ότι «ελπίζω να αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας», ενώ ο κόσμος είχε διοργανώσει ανοιχτά πικνίκ σε πολλές πόλεις, προκειμένου να καλοσωρίσει τα αμερικανικά στρατεύματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr