ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,


















































Η Αλβανία αποτελεί τη νεότερη απειλή ναρκοκράτους παγκοσμίως
Ο νέος νόμος του Πούτιν: Η Ρωσία εκχωρεί στον εαυτό της το δικαίωμα εισβολής σε οποιαδήποτε χώρα
Επιστρέφει το Ισραήλ σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Γάζα;
Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός θέλει «εκκλησιαστικά» την Αφρική και την Ουκρανία - Πώς το «ξανθό γένος» προσπαθεί να καταστρέψει το Πατριαρχείο
Δημοσκόπηση: Σημαντικό προβάδισμα Ρούμπιο έναντι Αντιπροέδρου Βανς για το 2028
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Όποιος ποντάρει στην οικονομική ανάπτυξη, πρέπει να επενδύσει στο ελεύθερο εμπόριο και όχι στον προστατευτισμό» σχολίασε σχετικά με τις δηλώσεις Τραμπ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Τρίτη.
Η Γερμανία και η Ευρώπη εν γένει βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστιες προκλήσεις, τις οποίες και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν, τόνισε μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση.
Ο Β. Σόιμπλε δεν φάνηκε πάντως να προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών σε γερμανικά προϊόντα.
«Όποιος ποντάρει στην οικονομική ανάπτυξη, πρέπει να επενδύσει στο ελεύθερο εμπόριο και όχι στον προστατευτισμό», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «heute-journal» του ZDF, προσθέτοντας ότι στο παγκόσμιο εμπόριο υπάρχουν διεθνείς κανόνες και συμφωνίες, οι οποίες δεν αμφισβητούνται «ούτε από μια νέα αμερικανική κυβέρνηση».
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα και ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ τόνιζε ότι το Βερολίνο περιμένει αρχικά την ορκωμοσία του Τραμπ και στη συνέχεια θα επιδιώξει να συνεργαστεί μαζί του στενά.
Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα και σε συνέντευξή του προς τους Times του Λονδίνου και τη γερμανική Bild ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε με την επιβολή υψηλότατων δασμών σε εισαγόμενα γερμανικά αυτοκίνητα ενώ επέρριψε στην Μέρκελ «καταστροφικά λάθη» στη διαχείριση του προσφυγικού.
Παράλληλα προέβλεψε ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το βρετανικό παράδειγμα εξόδου από την ΕΕ και χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «παρωχημένο».
Πηγή: Deutsche Welle























































