Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tαλάτ: Χωρίς εγγυήσεις της Τουρκίας δεν περνά η λύση του Κυπριακού

Tαλάτ: Χωρίς εγγυήσεις της Τουρκίας δεν περνά η λύση του Κυπριακού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Αν οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν συνεχιστούν, τότε η συμφωνία, όταν οδηγηθεί σε δημοψήφισμα, δεν θα περάσει από τους Τουρκοκύπριους”, δήλωσε ο πρώην ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, υποστηρίζοντας ότι “οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να νιώθουν ασφαλείς”.

Σύμφωνα με τον Ταλάτ, η κατάθεση χαρτών στη Γενεύη αποτελεί “σημαντικό βήμα” για το Κυπριακό.

“Η κατάθεση χαρτών έσπασε το ταμπού για τους χάρτες”

Σε δηλώσεις του, τις οποίες δημοσίευσε πρωτοσέλιδα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Χαβαντίς”, με τίτλο “Έσπασε το ταμπού των χαρτών”, ο κ. Ταλάτ αναφέρει ότι η κατάθεση χαρτών “έσπασε το ταμπού για τους χάρτες, όμως όσοι δεν επιθυμούσαν τη λύση, ήθελαν να μην γίνει κατάθεση χαρτών και να συνεχιστεί το ταμπού αυτό”.

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, συμπεριφέρθηκε αποφασιστικά και με ρίσκο σύμφωνα με τον κ. Ταλάτ, ο οποίος είπε ακόμα ότι η δική του ανησυχία είναι μήπως συνεχίσει η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Αθήνα “να συμπεριφέρονται με “μαξιμαλιστικό” τρόπο και οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι συνομιλίες”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Στις 11/02 ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα – Συνάντηση με Ερντογάν

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr