ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φλόριντα,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Esteban Santiago, ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ “στα τυφλά”, στο αεροδρόμιο Fort Lauderdal της Φλόριντα, στις 6 Ιανουαρίου του 2017, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, δήλωσε στο FBI πως έκανε την επίθεση εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους.
Την είδηση μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο στον πράκτορα της υπηρεσίας, Michael Ferlazzo, ο οποίος και κατέθεσε στην ακρόαση του δράστη την Τρίτη.
Ο συγκεκριμένος πράκτορας δεν επεκτάθηκε σχετικά με το αν ο Santiago είχε όντως σχέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση των φανατικών Ισλαμιστών, ή αν απλά είχε εμπνευστεί από την οργάνωση και ενήργησε ως “μοναχικός λύκος”.
Οι Αρχές της Αλάσκα, τόνισαν από την πλευρά τους πως ο Santiago τους είπε ότι πριν την επίθεση “άκουγε φωνές” και πως το μυαλό του “ελέγχονταν από την CIA”.
Πάντως, σύμφωνα με τον πράκτορα του FBI, ο δράστης δεν επανέλαβε αυτόν τον ισχυρισμό κατά την διάρκεια της εξάωρης ανάκρισής του, μετά το μακελειό στο αεροδρόμιο, ενώ και το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την επίθεση.
Επιπρόσθετα, ο Michael Ferlazzo, που ανέκρινε τον δράστη, κατέθεσε πως εκείνος τους είπε ότι “μαχόταν για τον ISIS” και πως βρίσκονταν σε επαφή με ανθρώπους με παρόμοια ιδεολογία μέσω chat rooms, οι οποίοι υποτίθεται πως επίσης σχεδίαζαν “τυφλά χτυπήματα”.
Ο δικαστής αποφάσισε πως ο δράστης θα συνεχίσει να κρατείται χωρίς το δικαίωμα εγγύησης, ενώ η επόμενη ακρόασή του θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου.























































