ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αντόνιο Ταγιάνι του ΕΛΚ νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Αντόνιο Ταγιάνι του ΕΛΚ νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη ο Ιταλός πολιτικός και υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Μάρτιν Σουλτς.

Ο τέταρτος γύρος της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης. Το προβάδισμα του Ταγιάνι ήταν ισχυρό ήδη από τον τρίτο γύρο, καθώς προηγείτο με 291 από τις συνολικά 690 έγκυρες ψήφους. Νωρίτερα, ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ είχε ανακοινώσει την απόσυρσή της υποψηφιότητάς του και η ομάδα του «συμμάχησε» με τους Συντηρητικούς με στόχο να αποτελέσουν «ανάχωμα» κατά του ευρωσκεπτικισμού.

Καθώς κανένας από τους υποψηφίους για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είχε συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία στο 751θέσιο κοινοβούλιο κατά την τρίτη ψηφοφορία οι δύο πρώτοι θα αναμετρήθηκαν στον τέταρτο αποφασιστικό γύρο στον οποίο ο Ταγιάνι εξασφάλισε 351 ψήφους, ενώ ο αντίπαλός του Πιτέλα συγκέντρωσε 282 ψήφους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νικόλας Φαραντούρης: Κίνδυνος να ναυαγήσει ο IMEC

Σάκης Αρναούτογλου προς Ούρσουλα: «Η Μακεδονία δεν χωρά σε ασαφείς διατυπώσεις»

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης για τη διαφύλαξη δεκαπέντε αιώνων ιστορίας

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στη μέση της ερήμου, στην πιο κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής»

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr