ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),


















































Jerusalem Post: Η στρατηγική της Τουρκίας για μακροπρόθεσμη κυριαρχία στη Μέση Ανατολή
Η Λάνα Ζωχιού «βύθισε» τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Ανυπόστατο δόγμα - Το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο»
Αθήνα: Έντονη και δυσάρεστη οσμή αερίου - Ψάχνουν να βρουν τι είναι κι από που ήρθε
Νετανιάχου: Οι χλευασμοί του Μπεν Γκβιρ κατά των ακτιβιστών του στολίσκου της Γάζας «δεν συνάδουν με τις αξίες του Ισραήλ»
Η Τουρκία «έκοψε» το νερό σε Συρία και Ιράκ και τους εξάγει τα όσπρια που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν λόγω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκτέλεσαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους στην ιστορική πόλη της Παλμύρας, την οποία έθεσαν ξανά υπό τον έλεγχό τους τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η τζιχαντιστική οργάνωση εκτέλεσε δι’ αποκεφαλισμού τους τέσσερις από αυτούς -δημόσιους υπαλλήλους και δασκάλους- έξω από μουσείο.
Οι άλλοι οκτώ -τέσσερις κυβερνητικοί στρατιώτες και τέσσερις μαχητές των ανταρτών που είχαν αιχμαλωτιστεί σε άλλα μέρη της Συρίας- εκτελέστηκαν δια πυροβολισμού.
Κάποιες από τις εκτελέσεις των οκτώ έγιναν στο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο της Παλμύρας, όπου πέρυσι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν εκτελέσει τουλάχιστον 25 ενόπλους που μάχονταν στο πλευρό της Δαμασκού.
Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε για δεύτερη φορά την Παλμύρα τον Δεκέμβριο του 2016.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, υποστηριζόμενοι από αέρος από ρωσικές δυνάμεις είχαν ξαναθέσει τον Μάρτιο του 2016 υπό τον έλεγχό τους την αρχαία πόλη, την οποία είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές το 2015.























































