Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος μεταφέρει δυνάμεις από το Ιράκ στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος μεταφέρει δυνάμεις από το Ιράκ στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) φαίνεται να αποδέχεται το μάταιο της συνέχισης του πολέμου που διεξάγει στο Ιράκ και ιδιαίτερα υπερασπιζόμενο τη δυτική Μοσούλη, η ανατολική έχει περιέλθει στον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων της Βαγδάτης, και αρχίζει να στέλνει τις δυνάμεις του στη Συρία.

Σύμφωνα με το κουρδικό BasNews, το Ισλαμικό Κράτος διέταξε πολλούς εκ των ηγετικών στελεχών του στο Ιράκ να περάσουν στη Συρία και να συνεχίσουν τον πόλεμο εκεί.

Λέγεται ότι το Ισλαμικό Κράτος μεταφέρει σημαντικές δυνάμεις και στελεχιακό δυναμικό από το Ιράκ στην πολιορκία της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, τελευταίο κυβερνητικό θύλακα στην ανατολική Συρία, την οποία πασχίζει να καταλάβει εδώ και δύο χρόνια.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι τζιχαντιστές σημείωσαν πρόοδο στην πολιορκία της Ντέιρ Αλ Ζουρ. Κατάφεραν και απέκοψαν τις συνοικίες που υπερασπίζεται η κυβέρνηση από το αεροδρόμιο της πόλης, που είναι η μόνη “πύλη” ανεφοδιασμού της με τρόφιμα, πυρομαχικά και ενισχύσεις.

Αυτή τη στιγμή ο πολιορκημένος συριακός στρατός προσπαθεί να ανοίξει ξανά διάδρομο μεταξύ της πόλης και του αεροδρομίου, ενώ το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει συνεχώς μανιασμένες επιθέσεις όπου υφίσταται και σημαντικές απώλειες.

Εάν το Ισλαμικό Κράτος καταλάβει τη Ντέιρ Αλ Ζουρ μετά από δύο χρόνια πολιορκίας θα είναι μια νίκη που τη χρειάζεται διακαώς για να ανυψώσει το ηθικό των ανδρών του που βλέπουν τη Μοσούλη και τις κτήσεις στο Ιράκ να χάνονται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς αρνείται να αφοπλιστεί – Το πρόσχημα

Ο Καγκελάριος Μερτς επιβεβαιώνει τη στήριξη στο Ισραήλ κατά την επίσκεψή του

Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr