Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (PKK) εκπαίδευσαν δύναμη κομάντος στο βόρειο Ιράκ (φωτο)

Οι Κούρδοι (PKK) εκπαίδευσαν δύναμη κομάντος στο βόρειο Ιράκ (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) δημιούργησε μια δύναμη κομάντος, άρτια εξοπλισμένη, που έχουν τη βάση τους στο όρος Σιντζάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Το όρος Σιντζάρ είναι το ιερό βουνό των Κούρδων ζωροαστριστών Γιαζίντι. Σύμφωνα με τις παραδόσεις τους εκεί στάθηκε η κιβωτός μετά τον κατακλυσμό.

Στο όρος Σιντζάρ είχαν εγκλωβιστεί 40.000 Κούρδοι Γιαζίντι τον Αύγουστο του 2014 όταν τους κυνηγούσε το Ισλαμικό Κράτος.

Η πολιορκία τους τότε από τους τζιχαντιστές και η ανθρωπιστική τραγωδία με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι ανάγκασε τότε τις ΗΠΑ, για πρώτη φορά, να εμπλακούν στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Στο όρος Σιντζάρ βρίσκονται και οι ναοί των Κούρδων Γιαζίντι ενώ στη σκιά του βουνού είναι χτισμένη η πόλη Σιντζάρ ή Σινγκάλ των Γιαζίντι.

Η δύναμη κομάντος ονομάζεται “Ειδική Δύναμη Σιντζάρ” και έχει ανησυχήσει τόσο τους Τούρκους όσο και την τοπική κυβέρνηση του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, μιας και ο πρόεδρος Μπαρζανί είναι πολιτικά αντίθετος με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Κουρδικές ιστοσελίδες του βορείου Ιράκ, που πρόσκεινται στον Κούρδο πρόεδρο Μπαρζανί, ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη δύναμη μισθοδοτείται από την ιρακινή κυβέρνηση στη Βαγδάτη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ζήτησε την άδεια της Βαγδάτης ώστε να ιδρύσει επίσημο πολιτικό κόμμα στο βορειοδυτικό Ιράκ, στην περιοχή των Γιαζίντι.

Το νέο πολιτικό κόμμα που θέλει να ιδρύσει το PKK στο βορειοδυτικό Ιράκ θα έχει πολιτική και στρατιωτική πτέρυγα.

Η στρατιωτική πτέρυγα είναι ήδη συγκροτημένη, είναι οι Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBS), που αποτελούνται από Κούρδους Γιαζίντι και στις σημαίες τους φέρουν ζωροαστρικά ηλιακά σύμβολα.

Το πολιτικό σκέλος θα ονομάζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, Κόμμα Δημοκρατίας και Ελευθερίας.

Οι φιλότουρκοι μπαρζανίδες που κυβερνάνε το ιρακινό Κουρδιστάν φοβούνται ότι αυτό το κόμμα θα έχει πολιτική δράση σε όλα τα κουρδικά εδάφη του Ιράκ, όχι μόνο των Γιαζίντι, και θα διεκδικήσει να πάρει την εξουσία στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Πηγές αναφέρουν ότι η ιρακινή κυβέρνηση αν και μισθοδοτεί τις δυνάμεις του PKK στο βορειοδυτικό Ιράκ δεν θα προχωρήσει σε αναγνώριση του κόμματος διότι αυτό το πιθανότερο είναι να τη φέρει σε νέα σύγκρουση με την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr