ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρούμενη δήλωσε η Μέι που θα συναντήσει τον Τραμπ – “Σημάδι δύναμης ειδικής σχέσης”

Χαρούμενη δήλωσε η Μέι που θα συναντήσει τον Τραμπ – “Σημάδι δύναμης ειδικής σχέσης”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, στην Ουάσιγκτον, στην πρώτη συνάντηση κορυφής με ξένο ηγέτη του νέου Αμερικανού προέδρου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, ειδικά μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε., η οποία τοποθετείται πιθανότατα στο 2019.

Ο κ. Τραμπ, ο οποίος τότε ήταν υποψήφιος πρόεδρος, ήταν από τους λίγους ηγέτες διεθνώς που είχε στηρίξει το Brexit ως επιλογή.

Έχει επίσης ταχθεί υπέρ μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας με τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία, όπως διακήρυξε η κ. Μέι την περασμένη εβδομάδα, θα εγκαταλείψει και την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαι χαρούμενη που θα μπορέσω να συναντήσω τον κ. Τραμπ τόσο γρήγορα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Πρόκειται για σημάδι της δύναμης αυτής της ειδικής σχέσης», τόνισε στη Βουλή των Κοινοτήτων την Τετάρτη η Βρετανή πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τέλος στο οικονομικό «μπλόκο»: Οι ΗΠΑ ξαναρχίζουν την τροφοδοσία του Ιράκ με δολάρια

Μέση Ανατολή: Μετά την κηδεία του Χαμενεΐ ο επόμενος γύρος των έμμεσων συνομιλιών Ουάσιγκτον-Τεχεράνης

Συρία και Λίβανος σε αμυντική διάσκεψη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στην Αραβική Θάλασσα – Αγνοείται η τύχη μέλους του πληρώματος

Το Ιράν δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει δεσμευμένα κεφάλαια στο Κατάρ για να αγοράσει «απαραίτητα αγαθά»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr