Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Καβγάς” Μεξικού-Ισραήλ για το τείχος του Τραμπ – Έχει “λαλήσει” ο πλανήτης

“Καβγάς” Μεξικού-Ισραήλ για το τείχος του Τραμπ – Έχει “λαλήσει” ο πλανήτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ θα πρέπει να απολογηθεί για την υποστήριξη που προσέφερε ο πρωθυπουργός του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μέσω ενός tweet του, στα σχέδια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη δημιουργία τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, δήλωσε ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών.

Το Ισραήλ αποπειράθηκε να ρίξει τους τόνους, σημειώνοντας ότι η θέση του κ. Νετανιάχου υπέρ του τείχους αφορά τις ειδικές συνθήκες ασφαλείας του Ισραήλ και δεν αποτελεί λήψη θέσης στη διαμάχη ΗΠΑ – Μεξικού.

Ο Λουΐς Βιδεγκαράι, ωστόσο, επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας, δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις ισραηλινές εξηγήσεις και τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να ξεκαθαρίσει και να διορθώσει τη θέση του.

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για όσα λέμε. Πόσα τείχη θέλει να χτίσει ο κ. Τραμπ; Είναι προφανές ότι το σχόλιο του κ. Νετανιάχου αφορούσε το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Ενωμένων Μεξικανικών Πολιτειών (όπως ονομάζεται επισήμως το Μεξικό).

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δίκιο. Έχτισα τείχος στα νότια σύνορα του Ισραήλ και σταμάτησε όλη η παράτυπη μετανάστευση. Μεγάλη επιτυχία, πολύ καλή ιδέα», είχε γράψει ο δεξιός Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

*Στη φωτογραφία τα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει τείχος, απλά δεν είναι τόσο επικό όσο θα το ήθελε ο Ντόναλντ Τραμπ. Το σημειώνουμε αυτό γιατί πολλοί νομίζουν ότι δεν υπάρχει τείχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αξιωματούχος της Χαμάς δηλώνει ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να συζητήσει το «πάγωμα ή την αποθήκευση» των όπλων της – Η Χαμάς θεωρεί «άμυνα» τη σφαγή της 7/10

Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» – Κοινό αμυντικό αφήγημα με Ελλάδα και Κύπρο.

Έλον Μασκ κατά Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν είναι δημοκρατία, αλλά τυραννική γραφειοκρατία»

Νετανιάχου: «Υπάρχει και μία τρίτη φάση, η απορριζοσπαστικοποίηση της Γάζας» – Μερτς: Η Γερμανία «θα υπερασπίζεται πάντα την ύπαρξη και την ασφάλεια του Ισραήλ»

Νετανιάχου: Συνάντηση με Τραμπ για τη «δεύτερη φάση» του σχεδίου για τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr