ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,


















































Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Ο Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τον Ερντογάν για «νεο-ιμπεριαλισμό» - Η Τουρκία συμπεριφέρεται στο Αζερμπαϊτζάν σαν προτεκτοράτο
Αυτές είναι οι μειώσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, ντίζελ κίνησης και βενζίνη
Σκιές σύγκρουσης συμφερόντων για τον Αμερικανό Πρεσβευτή στην Τουρκία, Τομ Μπάρακ, για αγωγό $15 δισ. σε Ιράκ και Συρία
Ο Τζόσουα Χακ νέος επικεφαλής της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα μετά την αποπομπή της Γκίλφοϊλ
Δένδιας και Πιστόριους συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή - Νίκος Δένδιας: «Η ασφάλεια δεν είναι μια θεωρητική έννοια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συνεχίζεται, όπως φαίνεται, ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ, με την Αμερική να κλιμακώνει την επίθεση της κατά του Βερολίνου και να κάνει λόγο -ακόμα μία φορά- για χειραγώγηση του ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Tραμπ, Πίτερ Ναβάρο, κατηγόρησε τη Γερμανία ότι εκμεταλλεύεται το ευρώ για να κερδίζει εις βάρος των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης.
Η Γερμανία χρησιμοποιεί ένα «ευρέως υποτιμημένο» ευρώ για να «εκμεταλλεύεται» τους κύριους εμπορικούς εταίρους της, ανάμεσα στους οποίους και τις ΗΠΑ, τόνισε σε συνέντευξή του στους Financial Times.
«Είναι περίπλοκο να θεωρήσει κανείς την TTIP (σ.σ.: το σχέδιο συμφωνίας ελεύθερων διατλαντικών συναλλαγών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νεκρό σημείο) ως μια διμερή συμφωνία εξαιτίας της Γερμανίας, η οποία συνεχίζει να εκμεταλλεύεται άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα έμμεσο ‘deutsche mark’ που είναι ευρέως υποτιμημένο», δήλωσε ο σύμβουλος του νέου Αμερικανού Προέδρου ο οποίος διορίσθηκε πρόσφατα επικεφαλής ενός νέου Συμβουλίου Εμπορίου στον Λευκό Οίκο.
Η απάντηση σε αυτές τις δηλώσεις ήρθε δια στόματος της Γερμανίδας καγκελαρίου, , η οποία τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και πως η Γερμανία δεν μπορεί να επηρεάσει το ευρώ.
Επισημαίνεται ότι νωρίτερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις.«Δεν θα το σχολιάσουμε», δήλωσε Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες το ευρώ διαπραγματεύεται σε χαμηλά 13 ετών έναντι του δολαρίου, καθώς η ΕΚΤ εφαρμόζει χαλαρή νομισματική πολιτική, προκειμένου να στηρίξει χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία, παρά τις αντιρρήσεις του Βερολίνου, σχολιάζει το Fortune.























































