Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναυαγούν τα σχέδια των Τούρκων για την Κύπρο κι ο Ακιντζί φοβάται μην χαθεί η “δυναμική”

Ναυαγούν τα σχέδια των Τούρκων για την Κύπρο κι ο Ακιντζί φοβάται μην χαθεί η “δυναμική”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη να μην χαθεί η δυναμική που υπάρχει στο Κυπριακό υπογράμμισε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί και δήλωσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αφού η ελληνοκυπριακή πλευρά εισέρχεται τους επόμενους μήνες σε προεκλογική περίοδο, ενώ θα γίνονται και έρευνες για φυσικό αέριο.

Ο Ακιντζί είπε ότι υπάρχει ένα «φυσικό χρονοδιάγραμμα» και ότι οι εξελίξεις δείχνουν ότι το θέμα θα ολοκληρωθεί στη διαδικασία αυτή, ή θα παραμείνει σε εκκρεμότητα για πιο μετά, το νωρίτερο το 2018 μετά «τις προεδρικές εκλογές ‘’στον νότο’’».

Ο Ακιντζί ανέφερε ότι οι επόμενες συναντήσεις των ηγετών θα είναι στις 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου, ενώ οι διαπραγματευτές θα συνεχίσουν κανονικά τις συναντήσεις τους.

Πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές ζήτησαν από τον ΟΗΕ να έχει επαφές με τις εγγυήτριες δυνάμεις, προκειμένου να συνεχιστεί η διάσκεψη για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο κατά τις αρχές Μαρτίου, η οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον.

Ανέφερε ότι ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Άιντα, θα έχει επαφές στην Ελλάδα, στην Τουρκία και τη Βρετανία για να καθοριστεί και η ημερομηνία.

Η διάσκεψη, είπε ο Ακιντζί, «δεν είναι διάσκεψη μόνο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, αλλά είναι μια διάσκεψη για την Κύπρο, που σημαίνει ότι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα συζητηθεί σε πενταμερή συνάντηση – και τα άλλα θέματα συζητούνται όταν γίνονται οι συναντήσεις των δύο πλευρών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας είπε μία μεγάλη ιστορική αλήθεια: «Αδελφό έθνος δεν εννοούμε μόνο τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους»

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εγκαινίασε την Κυπριακή Πρεσβεία στο Μπαχρέιν – Η Κύπρος το τέταρτο κράτος-μέλος της ΕΕ με διπλωματική αποστολή στο αραβικό βασίλειο

Τραγωδία στην Κύπρο: Πέθανε 4χρονο κοριτσάκι από γρίπη Α

Στρατηγική αναβάθμιση σχέσεων Κύπρου-Μπαχρέιν: Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr