Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ έχει “τρελάνει” τον Ολάντ – “Δεν υπάρχει μέλλον με αυτόν”

Ο Τραμπ έχει “τρελάνει” τον Ολάντ – “Δεν υπάρχει μέλλον με αυτόν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Απαράδεκτες” χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τις πιέσεις που ασκεί ο ομόλογός του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να ασκείται μέσω ενός κάποιου αριθμού δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ πίεση όσον αφορά το τι πρέπει να είναι ή να μην είναι πια η Ευρώπη», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος την Παρασκευή, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα.

“Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να παραμείνουν ενωμένες προς όφελος της δικής τους ασφάλειας παρά να επιδιώκουν να εξασφαλίσουν σε εθνικό επίπεδο ειδικές χάρες από την Ουάσινγκτον”, υποστήριξε ο Ολάντ.

«Δεν υπάρχει μέλλον με τον κ. Τραμπ αν αυτό δεν καθοριστεί από κοινού από τους Ευρωπαίους», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να το καταλάβει αυτό επειδή εκείνο που μετράει είναι η εσωτερική αλληλεγγύη της Ευρώπης και ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η μοίρα της ΕΕ.

«Πολλές χώρες θα πρέπει να σκεφτούν ότι το μέλλον τους βρίσκεται πρωτίστως εντός της ΕΕ παρά να φαντάζονται την οποιαδήποτε διμερή σχέση με τις ΗΠΑ, μολονότι είναι φυσιολογικό ο καθένας να μιλά με τον Αμερικανό πρόεδρο», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος Ολάντ και τόνισε:

«Οφείλουμε να έχουμε μια ευρωπαϊκή θεώρηση του μέλλοντός μας».

«Ποιος ξέρει τι θέλει πραγματικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κυρίως σε σχέση με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία;», επεσήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος είχε ήδη από το Σάββατο καλέσει την Ευρώπη να “ενωθεί και να δώσει μια αυστηρή απάντηση” στον Αμερικανό ομόλογό του, ο οποίος είχε δηλώσει για το Brexit ότι είναι «κάτι το καταπληκτικό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr