Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΟΚ στην Άγκυρα – Ο Τραμπ έδιωξε τον φιλότουρκο Μάικ Φλιν από τον Λευκό Οίκο

ΣΟΚ στην Άγκυρα – Ο Τραμπ έδιωξε τον φιλότουρκο Μάικ Φλιν από τον Λευκό Οίκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η παραίτησή του Σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικ Φλιν, μετά από ζήτημα που δημιουργήθηκε αναφορικά με τις επαφές που είχε με Ρώσους αξιωματούχους, πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ, αποτελεί ίσως μια μεγάλη “ανάσα” για την Ελλάδα διότι η Τουρκία χάνει τον έναν και μοναδικό ένθερμο υποστηρικτή της στον Λευκό Οίκο.

Ο Μάικ Φλιν αποτελούσε “κακό σπυρί” για τα ελληνοαμερικανά συμφέροντα και ευτυχώς ο Πρόεδρος Τραμπ τον “έστειλε” εγκαίρως, πράγμα που φανερώνει ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος τα έχει “τετρακόσια” και ως έμπειρος επιχειρηματίας γνωρίζει να φυλάγεται.

Από επικριτής του Ερντογάν έμμισθος υμνητής του με χρήματα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Ο Μάικλ Φλιν με τον γιο του δημιούργησαν μια εταιρεία, τη Flynn Intel Group, η οποία παρέχει υπηρεσίες πληροφοριών σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις.

Το Politico, αλλά κι άλλες πηγές, έχουν ισχυριστεί ότι η εταιρεία του Φλιν λέγεται ότι έκανε λόμπινγκ (δηλαδή προσπαθούσε να επηρεάσει) υπέρ της Τουρκίας.

Μια εταιρεία που σχετίζεται με την κυβέρνηση Ερντογάν και υποστηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, είναι γνωστό ότι προσέλαβε την εταιρεία του Φλιν.

Την ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ ο Φλιν έγραψε ένα άρθρο με το οποίο καλούσε τις ΗΠΑ να υποστηρίξουν την κυβέρνηση Ερντογάν και είχε μιλήσει ενάντια στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τον Ιούλιο του 2016 ο Φλιν είχε δηλώσει ότι το πραξικόπημα ενάντια στον Ερντογάν ήταν κάτι που «άξιζε το χειροκρότημα», αλλά δύο μήνες αργότερα, όταν μια εταιρεία που σχετίζεται με το καθεστώς Ερντογάν και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα προσέλαβε την εταιρεία του Φλιν, τότε ο Φλιν άλλαξε γνώμη και χαιρέτησε τον Ερντογάν ως κρίσιμο σύμμαχο των ΗΠΑ.

Όταν εξελισσόταν το πραξικόπημα στην Τουρκία ο Μάικλ Φλιν όχι μόνο το «επικρότησε» αλλά και είχε υμνήσει τον τουρκικό στρατό για την αφοσίωσή του στις «δυτικές αξίες, στη δημοκρατία και στο κοσμικό κράτος» απέναντι σε έναν Ερντογάν που στρέφει την Τουρκία προς τον ισλαμισμό.

Το γεγονός ότι μόλις προσελήφθη άλλαξε γνώμη για τον Ερντογάν και το πραξικόπημα ήταν μεγάλο θέμα.

Τα παραπάνω είχαν προβληματίσει πολύ κόσμο σχετικά με τον Φλιν και ιδιαίτερα για τις έμμισθες σχέσεις του με την Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι δύο ημέρες πριν την ορκωμοσία Τραμπ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Φλιν στην Ουάσιγκτον και πήραν μαζί πρωινό. Το τι συζητήθηκε στη συνάντηση αυτή δεν έγινε γνωστό, αλλά μάλλον τα αυτονόητα. Πώς δηλαδή ο Φλιν θα επηρέαζε τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο υπέρ των τουρκικών συμφερόντων.

Σχετικά με τον Μάικ Φλιν μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr