Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο σουλτάνος του Ομάν δώρισε στην Κύπρο ένα πολεμικό πλοίο (βίντεο)

Ο σουλτάνος του Ομάν δώρισε στην Κύπρο ένα πολεμικό πλοίο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κύπρος, Ομάν, Πολεμικό Ναυτικό,

To κυπριακό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε την Τρίτη και επίσημα το πλοίο γενικής υποστήριξης, με την ονομασία «Αλάσια», το οποίο δωρήθηκε από το Σουλτάνο του Ομάν.

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1970 και ήταν θαλαμηγός της βασιλικής οικογένειας. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε περιπολικό σκάφος.

Το πλοίο έτυχε πλήρους επισκευής και, μεταξύ άλλων, θα εκτελεί περιπολίες στην ανοικτή θάλασσα, θα συνδράμει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, θα συμμετέχει σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και θα αποτελέσει πλοίο εκπαίδευσης του προσωπικού του Ναυτικού εν πλω.

Σε ομιλία του κατά την τελετή ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, ανέφερε πως η Κύπρος και το Ομάν «μοιράζονται κοινές ιστορικές εμπειρίες, αλλά και κοινές επιδιώξεις ως προς την ανάγκη προώθησης της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης. Κύπρος και Ομάν είναι δύο χώρες που περιβάλλονται από ισχυρούς γείτονες, σε δύο εξαιρετικής γεωστρατηγικής σημασίας περιοχές».

Πρόσθεσε πως το «Σουλτανάτο του Ομάν, όπως και η Κύπρος, είναι ένα κράτος με έντονη ναυτική παράδοση και έντονη ναυτική παρουσία μέσα τους αιώνες».

Ο κ. Φωκαίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο όνομα που δόθηκε στο πλοίο, δηλαδή «Αλάσια» (πρώτο προϊστορικό όνομα της Κύπρου), είπε ότι αυτό έγινε με εισήγηση του Ναυτικού που είναι όπως σημείωσε «ένα όνομα που θα θυμίζει πόσο μακρά είναι αυτή η παράδοση που σήμερα ανανεώνουμε, αλλά και που θα καταστεί συνώνυμο της φιλίας και της αδελφικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ομάν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

25η Μαρτίου: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εύχεται και ηχηρά τονίζει: «όμαιμον, ομόγλωσσον, ομότροπον»

Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός

Νίκος Δένδιας: Η αναγκαιότητα της ελλαδικής στρατιωτικής παρουσία στην Κύπρο «θα αξιολογείται διαρκώς επί τη βάσει των συνθηκών»

Νίκος Δένδιας μετά το ΚΥΣΕΑ: Το πρώτο F-35 στην Ελλάδα το 2028 – Τα F-16 Block 50 αναβαθμίζονται σε F-16 Viper – 4 φρεγάτες MEKO εκσυγχρονίζονται και πολλά άλλα

Σχέδιο ανατροπής στην Ανατολική Μεσόγειο! Ελλάδα και Ισραήλ στο ίδιο στρατόπεδο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr