Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εφημερίδα του Ερντογάν κατηγορεί την Άνγκελα για “Μερκελιστικό Τρόμο” – Παιχνίδια κατασκοπείας

Εφημερίδα του Ερντογάν κατηγορεί την Άνγκελα για “Μερκελιστικό Τρόμο” – Παιχνίδια κατασκοπείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε η ερντογανική ημερήσια εφημερίδα Star την Πέμπτη με τον πρωτοσέλιδο τίτλο “Μερκελιστικός Τρόμος”, κατακρίνοντας τις έρευνες της γερμανικής Αστυνομίας σε Τούρκους ιμάμηδες που θεωρούνται ύποπτοι ότι κατασκόπευαν Τούρκους της Γερμανίας που θεωρούνται αντικαθεστωτικοί.

Οι συγκεκριμένοι Τούρκοι ιμάμηδες ανήκουν στη DITIB, δηλαδή στην Τουρκοϊσλαμιστκή Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων, δηλαδή ενός θρησκευτικού μουσουλμανικού φορέα που εδρεύει στη Γερμανία και υποτίθεται ότι πρέπει να απασχολείται μόνο με τα θρησκευτικά ζητήματα των Τούρκων μεταναστών.

Οι ιμάμηδες είναι ύποπτοι ότι συνέλεγαν πληροφορίες, που ανέφεραν στο τουρκικό καθεστώς, σχετικά με οπαδούς του ιμάμη Γκιουλέν μεταξύ των Τούρκων της Γερμανίας.

Πρόκειται δηλαδή για μια υπόθεση κατασκοπείας.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στις επιδρομές της γερμανικής Αστυνομίας στα σπίτια των ιμάμηδων που θεωρούνται ύποπτοι ως κατάσκοποι και επέλεξε τον τίτλο “Μερκελιστικός Τρόμος” για να κάνει λογοπαίγνιο με τη φράση “Ισλαμιστικός Τρόμος”, που χρησιμοποίησε η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο Πρόεδρο κατά την επίσκεψή της στην Άγκυρα, φράση που ενόχλησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που τη… διόρθωσε (πρόσβαλε) δημοσίως, επισημαίνοντάς της ότι μιλώντας για “ισλαμιστική τρομοκρατία” προκαλεί τους μουσουλμάνους και ο ίδιος ως μουσουλμάνος ηγέτης δεν μπορεί να το ανεχτεί.

Ωστόσο, πέρα από τις “μαγκιές”, το τουρκικό καθεστώς έχει ανησυχήσει από τις έρευνες των γερμανικών Αρχών και έσπευσε να ανακαλέσει πολλούς από τους ιμάμηδές του πίσω στην Τουρκία.

Η Deutsche Welle επικοινώνησε με τους αξιωματούχους της DITIB, ρωτώντας να μάθει πόσοι ιμάμηδες ανακλήθηκαν και προφανώς έτσι να μαντέψει εμμέσως και το εύρος του δικτύου της κατασκοπείας, αλλά δεν πήρε απάντηση παρά μόνο την επιβεβαίωση ότι όντως υπήρξαν ανακλήσεις.

Στις 9 Φεβρουαρίου ο Τούρκος δημοσιογράφος Ελμάς Τοπτσού, που ζει στη Γερμανία, έγραψε στο Twitter ότι σύμφωνα με τις Αρχές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, 13 ιμάμηδες εμπλέκονται στην παρακολούθηση υπόπτων ως γκιουλενιστών ενώ ο Γερμανός ομοσπονδιακός εισαγγελέας ερευνά συνολικά 16 Τούρκους πολίτες που είναι ύποπτοι για κατασκοπεία.

Ο Ζεκερία Αλτούγ, επικεφαλής εξωτερικών σχέσεων του DITIB, παραδέχθηκε στη Deutsche Welle ότι σε 10 με 15 υποθέσεις, ιμάμηδες της DITIB έδωσαν αναφορές στην Άγκυρα για κινήσεις συμπαθούντων του Γκιουλέν στη Γερμανία.

Ότι ο Ερντογάν έχει κτίσει κατασκοπευτικό δίκτυο στην Ευρώπη είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό και με δημοσιεύματα. Φαίνεται όμως ότι μετά τις προσβολές του στη Μέρκελ προκάλεσε την αντίδρασή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr