Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκστρατεία κατά του Brexit άρχισε ο Μπλερ – Κάλεσε τους Βρετανούς να αντισταθούν

Εκστρατεία κατά του Brexit άρχισε ο  Μπλερ – Κάλεσε τους Βρετανούς να αντισταθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ κάλεσε στην ομιλία του τους Βρετανούς που υποστηρίζουν τη παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ορθώσουν το ανάστημα τους και να προσπαθήσουν να πείσουν τους οπαδούς του brexit να αλλάξουν τη γνώμη τους.

“Τώρα δεν είναι η ώρα για υποχώρηση, αδιαφορία ή απελπισία αλλά η ώρα για να ορθώσουμε το ανάστημα μας σε υπεράσπιση αυτών που πιστεύουμε” είπε σε ομιλία που οργάνωσε η Open Britain, μία οργάνωση που υποστηρίζει τη διατήρηση πολύ ισχυρών δεσμών μεταξύ Ε.Ε και Ηνωμένου Βασιλείου.

“Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια πολύ βαριά ετυμηγορία από τις επόμενες γενιές αν δεν προσπαθήσουμε”

“Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε συνέχισε αλλά θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια πολύ βαριά ετυμηγορία από τις επόμενες γενιές αν δεν προσπαθήσουμε”.

“Πρέπει να χτίσουμε ένα κίνημα που θα απλώνετε ανάμεσα σε όλους τους κομματικούς φορείς” είπε ανακοινώνοντας και την ίδρυση ενός ινστιτούτου με σκοπό τη δημιουργία επιχειρημάτων κατά του brexit και υπέρ της διατήρησης στενών δεσμών με την Ε.Ε.
Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου της χώρας του από το ευρώ και η πρωθυπουργός Tερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας ξεκινώντας τη διετή διαδικασία εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Οι ειδικοί είναι διχασμένοι σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη αναφορικά με την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη ακόμη και μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50.

Ο Τόνι Μπλερ ήρθε στην εξουσία το 1997 ως αρχηγός των Εργατικών και κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις αλλά ο ρόλος του στη συμμετοχή της Βρετανίας στην εισβολή των Αμερικάνων στο Ιράκ έβλαψε σε μεγάλο βαθμό την υστεροφημία του.

Η ομιλία του δόθηκε στα γραφεία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, στο ίσιο μέρος όπου ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας David Cameron ανακοίνωσε το 2013 τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr