ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε στις ΗΠΑ ο ισοβίτης “τυφλός σεΐχης” Ομάρ Άμπντελ Ραχμάν

Πέθανε στις ΗΠΑ ο ισοβίτης “τυφλός σεΐχης” Ομάρ Άμπντελ Ραχμάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Όμαρ Άμπντελ Ραχμάν (Omar Abdel Rahman), που ήταν γνωστός ως «ο τυφλός σεΐχης», ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την εμπλοκή του στην επίθεση εναντίον του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου το 1993 και για τον σχεδιασμό ενός ευρύτερου «πολέμου αστικής τρομοκρατίας» στις ΗΠΑ, απεβίωσε το Σάββατο σε φυλακή της Βόρειας Καρολίνας, όπως γνωστοποίησαν οι Αρχές.

Ο 78χρονος Ραχμάν, που έπασχε από διαβήτη και στεφανιαία νόσο, πέθανε από φυσικά αίτια στις 09.40 τοπική ώρα (16.40 ώρα Ελλάδας) στο νοσηλευτικό κέντρο των ομοσπονδιακών φυλακών Μπάτνερ.

Ο γιος του Άμαρ γνωστοποίησε ότι η οικογένειά του στην Αίγυπτο ενημερώθηκε τηλεφωνικά από Αμερικανό αξιωματούχο για τον θάνατό του Ραχμάν.

«Επικοινωνήσαμε με τις αιγυπτιακές και αμερικανικές Αρχές για τον επαναπατρισμό της σορού του» δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κατά την επίθεση με παγιδευμένο βαν στο υπόγειο πάρκινγκ του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου το 1993 έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα και πάνω από χίλια τραυματίστηκαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τζόσουα Χακ νέος επικεφαλής της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα μετά την αποπομπή της Γκίλφοϊλ

Μόσχα: Τις επόμενες ημέρες η υπογραφή της συμφωνίας Ρωσίας-ΗΠΑ για το ντίζελ

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Ο Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τον Ερντογάν για «νεο-ιμπεριαλισμό» – Η Τουρκία συμπεριφέρεται στο Αζερμπαϊτζάν σαν προτεκτοράτο της

Ισλαμιστικός μαθητικός ξεσηκωμός στο Αζερμπαϊτζάν υπέρ της «χιτζάμπ» – Φήμες για στρατιώτες στασιαστές και υποκίνηση από Τουρκία και Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποιεί τους Χούτι: «Μετά τις εκλογές – Δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr