ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Εφημερίδα La Repubblica, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Ο Γιούνκερ μπορεί να παραιτηθεί τον Μάρτιο, λόγω της περιορισμένης φιλοδοξίας των κυβερνήσεων», υποστηρίζει σε δημοσίευμά της τη Δευτέρα, η ιταλική εφημερίδα “La Repubblica“.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η καθοριστική μάχη θα δοθεί τον Μάρτιο», όταν ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει στις Βρυξέλλες ή θα παραιτηθεί.
Πρόκειται για πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία ο Γιούνκερ βρίσκεται μπροστά σε καθοριστική επιλογή:
«Είτε να δώσει την καθοριστική συμβολή του σε μια Ευρώπη ικανή να ατενίσει το μέλλον με την πρέπουσα φιλοδοξία, είτε να αρνηθεί να διαχειριστεί την παρακμή, αφήνοντας το υπόλοιπο ήμισυ της θητείας του σε έναν από τους αντιπροέδρους του».
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα φαβορί φέρεται να είναι ο Φινλανδός κεντροδεξιός Γίρκι Κατάινεν.
Η La Repubblica επισημαίνει ότι μεγάλο μέρος της απογοήτευσης του Γιούνκερ οφείλεται στο ότι πολλές κυβερνήσεις φέρονται να του ζήτησαν να μην παρουσιάσει στις 8 Μαρτίου τη «Λευκή Βίβλο» για τη στήριξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Παράλληλα προκύπτουν δυσκολίες στο να συμφωνήσουν όλοι στην οδό που θα πρέπει να ακολουθηθεί μετά τη σύνοδο της Ρώμης για τα 60 χρόνια των ευρωπαϊκών συνθηκών.























































