Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Πέντε μήνες φυλακή στον Κούρδο ηγέτη του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Τουρκία: Πέντε μήνες φυλακή στον Κούρδο ηγέτη του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο συμπρόεδρος του κυριότερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς καταδικάστηκε  σε φυλάκιση πέντε μηνών για “δυσφήμιση του τουρκικού έθνους”, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από το τουρκικό κοινοβούλιο της έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα της βουλευτού Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, η οποία είναι συμπρόεδρος με τον Ντεμιρτάς του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Φυλακισμένος από τον Νοέμβριο, ο Ντεμιρτάς καταδικάστηκε για “δυσφήμιση του τουρκικού έθνους, του κράτους και των θεσμών της Δημοκρατίας της Τουρκίας” από δικαστήριο του Ντογουμπεγιαζίτ (νοτιοανατολικά), ανέφερε το Ανατολή.

Aντιμετωπίζει δεκάδες δικαστικές διώξεις

Ο χαρισματικός αρχηγός του HDP αντιμετωπίζει δεκάδες δικαστικές διώξεις και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση 142 χρόνων στο πλαίσιο μιας δίκης στην οποία κατηγορείται ότι “διηύθυνε μια τρομοκρατική οργάνωση” και ότι έκανε “τρομοκρατική προπαγάνδα”.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν το HDP ότι είναι η πολιτική βιτρίνα των αυτονομιστών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μιας οργάνωσης η οποία χαρακτηρίζεται “τρομοκρατική” από την Άγκυρα, την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες.

Η Γιουκσεκντάγ έχασε τη βουλευτική ιδιότητα λόγω της επικύρωσης από το Εφετείο της καταδίκης της για “τρομοκρατική προπαγάνδα”, ανέφερε σήμερα η συμπρόεδρος του κοινοβουλίου Αϊσέ Νουρ Μπαχτσεκαπιλί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr