Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύσκολοι καιροί για πολυτέλειες: Ο Γκορμπατσόφ πουλάει τη βίλα του στις Άλπεις

Δύσκολοι καιροί για πολυτέλειες: Ο Γκορμπατσόφ πουλάει τη βίλα του στις Άλπεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη βίλα του κοντά στη λίμνη Τέγκερνζε, στις βαυαρικές Άλπεις, αποφάσισε να πουλήσει ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα “Süddeutsche Zeitung”, που επικαλείται δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου TASS.

Η οικογένεια Γκορμπατσόφ είχε αγοράσει τη βίλα Hubertus-Schlossl που βρίσκεται στην τοποθεσία Όμπεραχ της κοινότητας Ρόταχ- Έγκερν, στο Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βαυαρίας, πριν από 10 χρόνια.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα “Tegernseerstimme”, το 2006 το τριώροφο οίκημα, κατασκευής 1908, που διαθέτει 17 δωμάτια, το είχε αγοράσει η Ιρίνα Βιργκάνσκαγια , που είναι και η μοναδική κόρη του τελευταίου ηγέτη της ΕΣΣΔ.

Ο Γκορμπατσόφ, σύμφωνα με την “Süddeutsche Zeitung”, είχε επισκεφτεί πριν από τρία χρόνια την βίλα μαζί με την κόρη του και τα εγγόνια του, ενώ αυτή την στιγμή στη βίλα δεν μένει κανένα μέλος της οικογενείας Γκρομπτασόφ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα ο δήμαρχος της μικρής πόλης Όμπεραχ, ο Γκορμπατσόφ ζούσε στο σπίτι αυτό κυρίως μόνος του, ενώ τα τελευταία χρόνια σπανίως επισκέπτονταν την Βαυαρία.

Όποτε όμως την επισκέπτονταν, οι κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης τον συναντούσαν συχνά στους δρόμους και τα εστιατόρια της.

Η συνολική έκταση του οικοπέδου, μέσα στο οποίο βρίσκεται η βίλα των 600 τετραγωνικών μέτρων, είναι συνολικά 2,6 στρέμματα.

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι η αξία της βίλας ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ και πως υποψήφιος αγοραστής της είναι ο Ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ ο οποίος ήδη διαθέτει κάποια ακίνητα στις όχθες της λίμνης Τέγκερενζεε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr