Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας της Αλ Κάιντα στη Χομς της Συρίας – Μακελειό

Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας της Αλ Κάιντα στη Χομς της Συρίας – Μακελειό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βομβιστές αυτοκτονίας της οργάνωσης Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ (πρώην Αλ ΝούσραΑλ Κάιντα στη Συρία) επιτέθηκαν το Σάββατο το πρωί κατά δύο γραφείων ασφαλείας στην πόλη Χομς της Συρίας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.

Η κυβέρνηση της Συρίας απάντησε με αεροπορικές επιδρομές σφυροκοπώντας τις θέσεις των τζιχαντιστών και των ισλαμιστών συμμάχων τους στα δυτικά της Συρίας.

Στόχοι των τρομοκρατών ήταν δύο έδρες υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας στη Χομς.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας Σύρος στρατηγός.

“Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην έδρα της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας και στην έδρα των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού που βρίσκονται σε δύο σημεία του κέντρου”, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

“Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας από τρομοκράτες έπληξαν δύο έδρες της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας μέσα στην πόλη της Χομς προκαλώντας μάρτυρες”, μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

Οι διευθύνσεις των ισχυρών υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας και Πληροφοριών του Στρατού αντίστοιχα βρίσκονται στις συνοικίες Γούτα και Μαχάτα που φρουρούνται με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας έχουν πλήξει την πόλη της Χομς τα τελευταία χρόνια και την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον δύο εδρών των υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας προκάλεσαν τον θάνατο 42 ανθρώπων, ανάμεσά τους μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Υπήρχαν τουλάχιστον έξι δράστες στις επιθέσεις αυτές και ορισμένοι από αυτούς ανατινάχθηκαν έξω από τις έδρες των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας και Πληροφοριών του στρατού”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

“Ο αρχηγός της διεύθυνσης υπηρεσιών Πληροφοριών του Στρατού στη Χομς, στρατηγός Χασάν Ντααμπούλ, σκοτώθηκε στις επιθέσεις αυτοκτονίας τρομοκρατών που είχαν στόχο δύο έδρες της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας στη Χομς και διαπράχθηκαν από έξι τζιχαντιστές”, πρόσθεσε η συριακή τηλεόραση.

Το κυρίως σκέλος της Αλ Κάιντα στη Συρία, η Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, ανέλαβε την ευθύνη για τα τρομερά χτυπήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πέντε τζιχαντιστές αυτοκτονίας “πραγματοποίησαν έφοδο στις έδρες της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας και της υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού στη Χομς, σκοτώνοντας περισσότερους από 40 ανθρώπους, ανάμεσά τους ο αρχηγός της υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού Χασάν Ντααμπούλ”.

Ο Συρός στρατηγός Χασάν Ντααμπούλ που σκοτώθηκε στις βομβιστικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα.

Μαζί με τον στρατηγό Χασάν Ντααμπούλ σκοτώθηκαν 29 ακόμη άνθρωποι που βρίσκονταν στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού, ενώ άλλοι 12 σκοτώθηκαν στην επίθεση που έγινε εναντίον της έδρας της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας.

Η τζιχαντιστική συμμαχία Ταχρίρ Αλ Σαμ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι την επίθεση πραγματοποίησαν πέντε βομβιστές αυτοκτονίας με τη φράση “Ευχαριστούμε το Θεό”, χωρίς ωστόσο ν’ αναλάβει την ευθύνη.

Παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ ελέγχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των περιοχών στη Χομς από το 2014, οι τρομοκράτες ελέγχουν το προάστιο Αλ Γουαΐρ το οποίων έγινε στόχος σημερινών αεροπορικών βομβαρδισμών, με συνέπεια τον τραυματισμό 50 ανθρώπων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr