Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα “χωράφια” της ανατολικής Μεσογείου μπλέκεται η Μέρκελ – Επισκέπτεται την Αίγυπτο

Στα “χωράφια” της ανατολικής Μεσογείου μπλέκεται η Μέρκελ – Επισκέπτεται την Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφτεί στις 2 Μαρτίου την Αίγυπτο και αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή της στη χώρα, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι.

Τη Γερμανίδα καγκελάριο θα συνοδεύει υψηλόβαθμη οικονομική αντιπροσωπεία που θα συζητήσει με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Εδώ θέλει μια προσοχή από τη δική μας πλευρά, διότι οι Γερμανοί φαίνεται ότι επιθυμούν να “χωθούν” στα “χωράφια” της ανατολικής Μεσογείου.

Η γερμανική πλευρά θα συζητήσει με την αιγυπτιακή και τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης, της τρομοκρατίας όπως και για τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Λιβύη.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί επίσης με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό και τον Κόπτη Πατριάρχη και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Τυνησία για να κάνει και εκεί ανάλογες συναντήσεις.

Τον Ιανουάριο η Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος Σίσι είχαν τηλεφωνική συνομιλία γύρω από τη συνεργασία σε θέματα αντιτρομοκρατίας και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Πρόεδρος Σίσι συναντήθηκε για πρώτη φορά με την καγκελάριο Μέρκελ τον Μάιο του 2015, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περίπου 180 κάτοικοι της Γάζας εγκατέλειψαν τον θύλακα μέσω της Ράφα μετά την επαναλειτουργία της διάβασης

Η Αίγυπτος ανέκτησε αρχαίο τεχνούργημα της εποχής του Τούθμωση Γ’ από την Ολλανδία μέσω διεθνούς συνεργασίας

Τα πάνω-κάτω του χρυσού – Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα

Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW

DW: Τι γνωρίζουν οι γερμανικές Αρχές για την 16χρονη Λόρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr