Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βανδάλισαν το εβραϊκό νεκροταφείο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Βανδάλισαν το εβραϊκό νεκροταφείο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου 100 επιτύμβιες πλάκες σε ένα εβραϊκό κοιμητήριο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ υπέστησαν βανδαλισμό, ανακοίνωσε η Αστυνομία την Κυριακή, επεισόδιο που προστέθηκε σε μια σειρά παρόμοιων συμβάντων στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα.

Ένας επισκέπτης του Νεκροταφείου Όρος Κάρμελ τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση το πρωί της Κυριακής για να καταγγείλει ότι οι επιτύμβιες πλάκες στους τάφους τριών συγγενών του είχαν ανατραπεί, αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο ανακάλυψαν ότι περίπου 100 άλλες είχαν υποστεί επίσης βανδαλισμό.

Η πράξη έγινε αφού έπεσε το σκοτάδι το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός WPVI της Φιλαδέλφειας, που συνεργάζεται με το ABC, ανέφερε ότι οι ζημιές στο κοιμητήριο είναι εκτεταμένες και πλάνα που μετέδωσε εικονίζουν ολόκληρες σειρές επιτύμβιων πλακών που έχουν ανατραπεί.

«Ελπίζω ότι απλά ήταν μερικά παιδιά που τα είχαν πιει. Αλλά το γεγονός πως ήταν τόσες πολλές οδηγεί κάποιον να σκεφτεί ότι μπορεί να ήταν στοχευμένη ενέργεια», δήλωσε ο Άντριου Μάλιν, που είχε πάει να δει τον τάφο του πατέρα του στο κοιμητήριο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό.

Μια οργάνωση που καταγράφει τις ενέργειες οργανώσεων μίσους στις ΗΠΑ, η Anti-Defamation League, ανακοίνωσε πως προσφέρει αμοιβή 10.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Οικογένειας Μάιζελ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ Ιμάνουελ Ναχσόν έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «η βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου στη Φιλαδέλφεια προκαλεί σοκ και ανησυχία. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρχές των ΗΠΑ θα συλλάβουν και θα τιμωρήσουν τους δράστες».

Ο βανδαλισμός καταγράφηκε περίπου μία εβδομάδα αφότου περίπου 170 επιτύμβιες πλάκες υπέστησαν ζημιές σε εβραϊκό κοινοβούλιο στο Σεντ Λούις.

Κέντρα της ισραηλιτικής κοινότητας σε όλες τις ΗΠΑ έχουν καταγγείλει πως καταγράφεται αλματώδης αύξηση των απειλών για βόμβες, αν και μέχρι σήμερα όλες αποδείχθηκαν φάρσες.

Αμερικανοί μουσουλμάνοι έσπευσαν να συμβάλλουν στη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση του εβραϊκού κοιμητηρίου στο Σεντ Λούις.

Το ποσό που συνεισέφεραν ανέρχεται σε 131.000 δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο των 20.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον ιστότοπο LaunchGood.

Ορισμένες ισραηλιτικές οργανώσεις θεωρούν τους βανδαλισμούς και τις απειλές απόδειξη πως η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ενεθάρρυνε πολλές αντισημιτικές οργανώσεις.

Την προεκλογική του εκστρατεία πέρυσι υποστήριξαν οργανώσεις των υποστηρικτών της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής και της άκρας δεξιάς, παρότι ο Ρεπουμπλικάνος τις αποκήρυξε δημόσια.

Ο Τραμπ καταδίκασε αυτές τις επιθέσεις και τον αντισημιτισμό για πρώτη φορά την Τρίτη –αφού είχε αποφύγει επανειλημμένα να το πράξει– όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους.

Ορισμένες αμερικανικές ισραηλιτικές οργανώσεις επέκριναν τη στάση και την προσέγγισή του.

Το Κέντρο Άννα Φρανκ για τον Αμοιβαίο Σεβασμό της Νέας Υόρκης χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τραμπ «Band-Aid για τον καρκίνο του αντισημιτισμού που έχει μολύνει την ίδια του την κυβέρνηση».

Ισραηλιτικές οργανώσεις επέκριναν εξάλλου τον Λευκό Οίκο διότι δεν έκανε καμιά αναφορά στους Εβραίους στην ανακοίνωσή του για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr