ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πανελλαδικός ξεσηκωμός αγροτών: Μπλόκα σε όλη τη χώρα - Το καθεστώς Μητσοτάκη πληρώνει το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με φανατισμό μάχονται οι ξένοι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που έφτασαν στο Ιράκ από πολλές χώρες του κόσμου, ενάντια στους Ιρακινούς στρατιώτες που προωθούνται στις συνοικίες της δυτικής Μοσούλης.
Όπως δήλωσε ο Ιρακινός αντισυνταγματάρχης Αμπντέλ Αμίρ Αλ Μοχαμαντάουι, μιλώντας σε ρεπόρτερ του Reuters, “όσο πλησιάζουμε στο κέντρο, όλο και περισσότερο ερχόμαστε αντιμέτωποι με αλλοδαπούς”.
Οι Ιρακινοί τζιχαντιστές μπορούν πάντα να αναμιχθούν με τους ντόπιους και να “ξεγλυστρίσουν”. Οι ξένοι τζιχαντιστές δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα διαφυγής. Ξεχωρίζουν από τα χρώματά τους και την προφορά. Δεν τους απομένει άλλη επιλογή από το να πολεμήσουν μέχρι θανάτου.
Οι ξένοι “δεν τρέπονται σε φυγή όπως οι ντόπιοι”, εξηγεί ο Αμπντέλ Αμίρ Αλ Μοχαμαντάουι.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν περισσότεροι ξένοι εθελοντές στον δυτικό τομέα της πόλης από όσοι βρίσκονταν στον ανατολικό.
Η Μοσούλη διασχίζεται από τον ποταμό Τίγρη που τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική Μοσούλη.
Ο ιρακινός στρατός απελευθέρωσε την ανατολική Μοσούλη στα τέλη του Ιανουαρίου 2017, ύστερα από 100 ημέρες μαχών. Τώρα η μάχη έχει μεταφερθεί στις δυτικές συνοικίες της ιρακινής μεγαλούπολης.























































