Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ακροδεξιός Βίλντερς βάζει φωτιά στις σχέσεις Ολλανδίας – Σ. Αραβίας

Ο ακροδεξιός Βίλντερς βάζει φωτιά στις σχέσεις Ολλανδίας – Σ. Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διπλωματική κρίση με συνέπειες στις οικονομικές συναλλαγές της Ολλανδίας έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Γκέερτ Βίλντερς κατά της Σ. Αραβίας και του Ισλάμ.

Η Σαουδική Αραβία, δηλώνοντας προσβεβλημένη από τις δηλώσεις του ακροδεξιού Ολλανδού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς, επέβαλε εμπορικές κυρώσεις στις ολλανδικές επιχειρήσεις και επιθυμεί να μειώσει τον αριθμό των θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για τους επιχειρηματίες της χώρας αυτής.

Βασιλικό διάταγμα δίνει εντολή στις σαουδαραβικές επιχειρήσεις να αποκλείουν τις ολλανδικές εταιρίες από τα μελλοντικά σχέδιά τους, είτε άμεσα είτε μέσω υπεργολαβιών, σύμφωνα με μία εγκύκλιο που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα από το εμπορικό επιμελητήριο της Μέκκας και το οποίο μπόρεσε να δει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Δεκέμβριο, ο βουλευτής Γκερτ Βίλντερς, που τάσσεται κατά του ισλάμ, είχε τυπώσει αυτοκόλλητα με τη σημαία της Σαουδικής Αραβίας αντικαθιστώντας όμως το ιερό κείμενο που αναγράφεται εκεί από ένα άλλο κείμενο, επίσης στα αραβικά, που επικρίνει έντονα το ισλάμ και αμφισβητεί την ακεραιότητα του Μωάμεθ και του Κορανιού.

Το Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Βίλντερς προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην Ολλανδία για τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Έχει συμμαχήσει για τις εκλογές αυτές με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ολλανδία θα αναπτύξει προσωρινά συστήματα Patriot στην Λιθουανία

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Ο Μακρόν θέλει να στείλει ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα να πολεμήσουν τους Ρώσους – Το ΝΑΤΟ αρνείται και στη Γαλλία τον αποδοκιμάζουν

Ευρωμπάσκετ 2025: Πέρασε νικηφόρα από τη Χάγη η Εθνική Ελλάδας 74-72 επί της Ολλανδίας

Βίλντερς: «Η Τουρκία πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr