Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αυστρία θέλει να απαγορεύσει τις “επικίνδυνες” εμφανίσεις ξένων πολιτικών στο έδαφός της

Η Αυστρία θέλει να απαγορεύσει τις “επικίνδυνες” εμφανίσεις ξένων πολιτικών στο έδαφός της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Δημοψήφισμα, Τουρκία,

Νομοθετική αλλαγή που θα απαγορεύει τις δημόσιες ομιλίες ξένων αξιωματούχων στο έδαφός της, όταν απειλούνται η δημόσια τάξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προωθεί η Αυστρία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σόμποτκα, με το «βλέμμα» στο δημοψήφισμα της Τουρκίας.

Όπως εξήγησε ο Σόμποτκα, ο ίδιος δεν πρόκειται να επιτρέψει σε ξένους πολικούς να μεταφέρουν τις πολιτικές τους διαμάχες σε αυστριακό έδαφος. Ο ίδιος αποκάλυψε πως έχει ήδη στείλει προσχέδιο της τροπολογίας σε νομικούς, προτού το παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι δηλώσεις Σόμποτκα έρχονται σε μια περίοδο «τουρκικού μένους» για την ακύρωση πολλών πολιτικών ομιλιών στην Γερμανία, με θέμα το επικείμενο τουρκικό δημοψήφισμα, για την συνταγματική αλλαγή που, αν περάσει, θα ισχυροποιήσει τον θεσμό του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκχωρώντας του πληθώρα αρμοδιοτήτων.

Ο ίδιος ο Ερντογάν μάλιστα, κατηγόρησε την Γερμανία για «φασιστικές πρακτικές», προκαλώντας τη σύσσωμη, έντονη αντίδραση της πολιτικής σκηνής αλλά και της κοινής γνώμης.

«Με τη σύμφωνη γνώμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών μπορεί να απαγορεύσει έναν ξένο πολιτικό από το να συμμετέχει σε κάποιο δημόσιο γεγονός, όταν αυτή η απαγόρευση προστατεύει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα», διεμήνυσε ο Σόμποτκα, σημειώνοντας πως η εν λόγω απαγόρευση, αν περάσει, θα μπορούσε να εφαρμοστεί και για την περίπτωση του Ερντογάν.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας θα μπορούσε να επιβάλει ταξιδιωτική απαγόρευση, απαγόρευση δημόσιων εμφανίσεων ή ακόμα και ακύρωση δημόσιων εκδηλώσεων.

Σε ερώτηση για το αν θα επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς στον Τούρκο πρόεδρο, ο Σόμποτκα απάντησε πως «μία απλή ακύρωση της εκδήλωσης θα αρκούσε», προσθέτοντας πως ο Ερντογάν είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφτεί «επισήμως» την Αυστρία, αλλά όχι να υποδαυλίσει τις εντάσεις στην τουρκική κοινότητα της χώρας.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Γεραπετρίτης εκτιμά ότι για τη Μονή της Χώρας θα υπάρξει επαναξιολόγηση από την τουρκική κυβέρνηση

Τουρκία: Ποινές «εξόντωσης» σε Ντεμιρτάς και Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

«Πράκτορες επιρροής» θα χαρακτηρίζονται στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι «ξένων συμφερόντων»

Προκαλεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους: Η Κύπρος είναι τουρκικό νησί

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr