Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρωπαϊκή Ένωση “ανησυχεί” για τα δυτικά Βαλκάνια – Ποια η θέση της Ελλάδας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση “ανησυχεί” για τα δυτικά Βαλκάνια – Ποια η θέση της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανησυχία τους για τα Δυτικά Βαλκάνια εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, «έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την κρίση στα Δυτικά Βαλκάνια και εξέφρασαν ανησυχίες για τις εξελίξεις, ιδιαίτερα στην Αλβανία και την ΠΓΔΜ».

Ο ίδιος, αφού ανέφερε στη Σύνοδο πως το πρόβλημα είναι ότι «πολλοί αντιλαμβάνονται την Ε.Ε. μόνο ως χορηγό χρημάτων και ως μια προοπτική συμμετοχής, σε ένα κέντρο εξουσίας», σημείωσε, μιλώντας για τη στάση Ευρωπαίων εταίρων μας:

«Κάποιοι νομίζουν ότι πρέπει να διευκολύνουμε αυτές τις χώρες και να κάνουμε παραχωρήσεις και υποχωρήσεις για να τους γίνουμε πιο αρεστοί. Εξήγησα ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Είναι ότι αυτές οι χώρες πρέπει να αντιληφθούν πώς πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά», σχολιάζει ο Ελεύθερος ενώ η εφημερίδα Kontra News τονίζει ότι ο Νίκος Κοτζιάς κάλεσε εμμέσως την Αλβανία να μην επεμβαίνει στα εσωτερικά των Σκοπίων.

Μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της EE ο Ν. Κοτζιάς κάλεσε «όλους όσους βρίσκονται γύρω από τις χώρες που έχουν κρίση στα Δυτικά Βαλκάνια, να μην επεμβαίνουν στα εσωτερικά τους».

Το Συμβούλιο υπουργών εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στα δυτικά Βαλκάνια, ιδιαίτερα στην Αλβανία και στα Σκόπια. Ο Νίκος Κοτζιάς επέκρινε εμμέσως την αλβανική ηγεσία τονίζοντας ότι πολλοί αντιλαμβάνονται την EE μόνο ως χορηγό χρημάτων και όχι ως μια προοπτική συμμετοχής σε ένα κέντρο εξουσίας. Σημειώσαμε ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι η EE είναι ένα σύστημα με αξίες και δημοκρατική αντίληψη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr