Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολική ανατροπή των δεδομένων στη Γερμανία – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ολική ανατροπή των δεδομένων στη Γερμανία – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία μονάδα πίσω από Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκονται οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στη Γερμανία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Forsa για το περιοδικό Stern.

Ειδικότερα, η στήριξη για τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και το αδελφό κόμμα τους στη Βαυαρία (CSU) παραμένει σταθερή στο 33%, ενώ το ποσοστό του SPD διαμορφώνεται στο 32%, καταγράφοντας αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδες σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Το SPD, ο μικρότερος εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, έχει αυξήσει τα ποσοστά του μετά τον ορισμό του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ως υποψηφίου του κόμματος για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Forsa, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.500 ψηφοφόρων, το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημειώνει πτώση μίας μονάδας και συγκεντρώνει ποσοστό 8%, ενώ η υποστήριξη για το κόμμα των Πρασίνων και την Αριστερά παραμένει αμετάβλητη στο 8% και στο 7% αντίστοιχα.

Το φιλικό προς τους επιχειρηματίες Κόμμα Ελεύθερων Δημοκρατών χάνει μία ποσοστιαία μονάδα και πέφτει στο 6%, μόλις μία μονάδα πάνω από το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Forsa Μάνφρεντ Γκέλνερ, με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το SPD θα μπορούσε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό με τους Πράσινους και την Αριστερά. Σύμφωνα με τον ίδιο το συνδυασμένο ποσοστό τους (47%) θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr