Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος το “μακεδονικό” παραμύθι στα Σκόπια – Τι προβλέπει η “αλβανική πλατφόρμα”

Τέλος το “μακεδονικό” παραμύθι στα Σκόπια – Τι προβλέπει η “αλβανική πλατφόρμα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλβανοί, Βαλκάνια, Σκόπια,

Σε συνέντευξή του ο Αλί Αχμέτι, πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων, Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση (DUI), πρώτη φορά ανέφερε τι προβλέπει η αλβανική πλατφόρμα για το κρατίδιο των Σκοπίων.

Δήλωσε ότι στην αλβανική πλατφόρμα προβλέπεται η αλβανική γλώσσα να χρησιμοποιείται στους κρατικούς θεσμούς και τα χαρτονομίσματα θα είναι σε δύο γλώσσες καθώς και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου να μιλάει την αλβανική γλώσσα.

Για την πολιτική κρίση, ο Αχμέτι ανέφερε ότι αυτή υπάρχει πολλά χρόνια, αλλά δεν συνιστά αυτή να μετατραπεί σε εθνοτικές συγκρούσεις για κομματικά οφέλη.

«Το πρόβλημα στην πολιτική στη χώρα θα πρέπει να επιλυθεί με πολιτικό τρόπο. Αυτή η πολιτική κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε εθνοτικές συγκρούσεις για πολιτικό κέρδος από οποιαδήποτε κόμμα στη χώρα», πρόσθεσε ο Αχμέτι.

Τώρα είναι η ώρα να κλείσει το “αλβανικό”, είπε ο Αχμέτι διευκρινίζοντας ότι η παραίτηση από τις αλβανική πλατφόρμα θα ήταν ένα λάθος βήμα.

«Θα ήταν λάθος κίνηση (να αποσυρθούμε από τις αξιώσεις της πλατφόρμας), αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των Αλβανών. Οι Αλβανοί βρίσκονται σε αναμονή, περιμένουν το ζήτημα αυτό να επιλυθεί εντός των θεσμικών οργάνων. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί το θέμα της αλβανικής γλώσσας για να κλειδωθεί με μια κανονική νομική διαδικασία».

Στο δημοσίευμα του Reuters- όπως σημειώνει η σλαβική τηλεόραση Sitel- το Σύνταγμα της χώρας δεν είναι αναφέρει με σαφήνεια τι θα συμβεί εάν ο πρόεδρος αρνείται να δώσει εντολή σε έναν κόμμα, ούτε υπάρχει προθεσμία για το σχηματισμό της κυβέρνησης.

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr