Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί σιίτες πολιτοφύλακες στη Συρία δήλωσαν έτοιμοι να επιτεθούν στο Ισραήλ

Ιρακινοί σιίτες πολιτοφύλακες στη Συρία δήλωσαν έτοιμοι να επιτεθούν στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ ο τζιχάντ στη Συρία μαίνεται αμείωτος, Ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί που πολεμάνε στη Συρία στο πλευρό της Δαμασκού μισθοδοτούμενοι από το Ιράν, σχημάτισαν μια ταξιαρχία για να απελευθερώσει τα Υψώματα του Γκολάν από το Ισραήλ.

Αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο εκπρόσωπος των Ιρακινών παραστρατιωτικών, Σεγιέντ Χασέμ Μουσάβι την Τετάρτη.

“Μετά τις πρόσφατες νίκες [στη Συρία], συστήσαμε την Ταξιαρχία Απελευθέρωσης του Γκολάν”, δήλωσε ο Αλ Μουσάβι που είναι εκπρόσωπος της ιρακινής σιιτικής παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Χαρακάτ Χεζμπολάχ Αλ Νουτζάμπα (HHN) σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν το ζητήσει η συριακή κυβέρνηση, οι άνδρες του είναι έτοιμοι να επιτεθούν στους Ισραηλινούς στο Γκολάν και να το απελευθερώσουν.

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν (νοτιοδυτική Συρία) στον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967 με τη Συρία και τα προσάρτησε στο έδαφός του το 1981.

Η διεθνής κοινότητα δεν έχει αναγνωρίσει την προσάρτηση ως έδαφος του Ισραήλ και στους χάρτες εμφανίζεται ως κατεχόμενο συριακό έδαφος.

Ωστόσο, απορία προκαλεί η ανακοίνωση σύστασης αυτής της “απελευθερωτικής” δύναμης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Σίγουρα είναι μια προκλητική ενέργεια του Ιράν προς το Ισραήλ, αφού οι σιιτικές παραστρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία διοικούνται από το Ιράν.

Ίσως να πρόκειται και για επικοινωνιακό παιχνίδι για να ανέβει η δημοφιλία της κυβέρνησης Άσαντ και του Ιράν μεταξύ του συριακού λαού.

Πραγματική απειλή για το Ισραήλ αυτή τη στιγμή σίγουρα δεν είναι, αφού οι παραστρατιωτικές ομάδες του Ιράν στη Συρία δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στον βαριά οπλισμένο ισραηλινό στρατό.

Σίγουρα όμως φανερώνει τις προθέσεις του Ιράν να “πιέσει” το Ισραήλ από τώρα και στο άμεσο μέλλον.

Το Ισραήλ αντιμετωπίζεται ως “τρόπαιο” για τις ισλαμιστικές δυνάμεις. Όποια ισλαμιστική δύναμη καταφέρει να συντρίψει το Ισραήλ θα είναι και η ηγέτιδα όλων των μουσουλμάνων.

Το σιιτικό Ιράν, που ως ισλαμικό δόγμα είναι μειονοτικό σε σχέση με τη σουνιτική πλειονότητα, συντηρώντας την ένταση με το Ισραήλ μπορεί να εμφανίζεται ως μια ηγετική δύναμη όλου του μουσουλμανικού κόσμου.

Το πραγματικό πρόβλημα των μουσουλμάνων δεν είναι το Ισραήλ, το Ισραήλ είναι ο εχθρός που ακόμα κι εάν δεν υπήρχε έπρεπε να το είχαν εφεύρει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr