Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η 5η Λεγεώνα του συριακού στρατού απελευθέρωσε τις σιταποθήκες της Παλμύρας

Η 5η Λεγεώνα του συριακού στρατού απελευθέρωσε τις σιταποθήκες της Παλμύρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ύστερα από σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Συριακός Αραβικός Στρατός (κυβερνητικοί) τη Δευτέρα στα νότια και ανατολικά της Παλμύρας, απελευθέρωσε πολλά στρατηγικής σημασίας σημεία από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ασφαλίζοντας ακόμα περισσότερο την ιστορική πόλη από την απειλή των τζιχαντιστών.

Υποστηριζόμενη από τη ρωσική πολεμική αεροπορία η 5η Λεγεώνα του συριακού στρατού, που είναι εκπαιδευμένη από Ρώσους, έσπασε τις γραμμές των τζιχαντιστών στις μεγάλες σιταποθήκες ανατολικά της Παλμύρας και κατάφερε να θέση ολόκληρη την περιοχή υπό τον έλεγχό της μέχρι τις 18.00 τοπική ώρα τη Δευτέρα.

Οι τζιχαντιστές οπισθοχώρησαν προς την έρημο ενώ η απελευθέρωση των σιταποθηκών είναι στρατηγικής σημασίας νίκη διότι δίχως να τις έχουν ως βάση τους οι τζιχαντιστές για μια πιθανή αντεπίθεση δεν κινδυνεύει κυρίως το αεροδρόμιο της Παλμύρας.

Ο στρατός της Συρίας απελευθέρωσε επίσης τη Δευτέρα και τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Παλμύρας που βρίσκεται στα νότια της πόλης.

Το Ισλαμικό Κράτος αφού έχασε τα σιλό σιταριού εξαπέλυσε μια επίθεση αυτοκτονίας ενάντια στους Σύρους στρατιώτες που μόλις είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους τις σιταποθήκες.

Ένας Ινδονήσιος βομβιστής αυτοκτονίας, είναι ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία που ακολουθεί, οδήγησε ένα VBIED (όχημα-βόμβα) προς τους στρατιώτες και ανατινάχτηκε.

Το πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους μετέδωσε ότι ο Ινδονήσιος τζιχαντιστής αυτοκτονίας προκάλεσε μεγάλες απώλειες στον συριακό στρατό, το Al Masdar News διαψεύδει και αναφέρει ότι οι στρατιώτες πρόλαβαν και τον ανατίναξαν πριν πλησιάσει στις θέσεις τους.

Το όνομα του Ινδονήσιου τζιχαντιστή, δηλαδή το πολεμικό ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στο Ισλαμικό Κράτος, ήταν Αμπού Μουχάμαντ Αλ Ιντονέσι. Είναι άγνωστο πότε εντάχθηκε στις γραμμές των τζιχαντιστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr