Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oι εργοδότες στη Γερμανία είναι ικανοποιημένοι από την εργασία των προσφύγων

Oι εργοδότες στη Γερμανία είναι ικανοποιημένοι από την εργασία των προσφύγων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Εργασία, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Οι περισσότερες εταιρείες στη Γερμανία που προσέλαβαν πρόσφυγες είναι ικανοποιημένες με την εργασία τους, αν και οι προσλήψεις στην πλειονότητά τους αφορούν θέσεις με χαμηλά προσόντα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε τον Φεβρουάριο και δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τρίτη.

Οι πρώτοι από το 1,2 εκατ. ανθρώπους που εκτιμάται ότι έφθασαν στη Γερμανία το 2015 και το 2016 από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, μπαίνουν σταδιακά στην αγορά εργασίας.

Το 14% περίπου έχει βρει απασχόληση.

Πάνω από τα τρία τέταρτα των εργοδοτών που έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν από ελάχιστες έως και καθόλου δυσκολίες στην καθημερινή εργασία με τους πρόσφυγες που είχαν προσλάβει.

Αυτοί που είχαν κάποιες δυσκολίες αναφέρθηκαν κυρίως στο ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν μιλούν γερμανικά, στην έλλειψη επαγγελματικών δεξιοτήτων, στις διαφορετικές συνήθειες στην εργασία και την αβεβαιότητα αναφορικά με τη διάρκεια της παραμονής τους στη Γερμανία.

Η εισροή μεταναστών διάβρωσε τη δημοτικότητα της καγκελαρίου Μέρκελ και τροφοδότησε την άνοδο του αντιμεταναστευτικού, εθνικιστικού δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αν και η στήριξη για τους πρόσφυγες παραμένει ισχυρή σε πολλά κομμάτια της κοινωνίας.

Η έρευνα, με δείγμα 2.200 Γερμανούς εργοδότες, πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, την Ένωση Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων και το γερμανικό υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο αριθμός των γηγενών Γερμανών που εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό της Γερμανίας αρχίζει να επιβραδύνεται ενώ ο πληθυσμός γερνά.

Σε συνδυασμό με ποσοστό ανεργίας μόλις κάτω του 5,9%, το χαμηλότερο από την επανένωση της Γερμανίας το 1990 και ένα από τα χαμηλότερα στον ΟΟΣΑ, η γερμανική αγορά εργασίας είναι μια από τις πλέον ευνοϊκές στον κόσμο για τους νεοεισερχόμενους, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr