Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ καταργεί το Obamacare – 14 εκατ. Αμερικάνοι θα μείνουν ανασφάλιστοι

Ο Τραμπ καταργεί το Obamacare – 14 εκατ. Αμερικάνοι θα μείνουν ανασφάλιστοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου 14 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη το 2018 με βάση το προτεινόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για την κατάργηση του του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης Obamacare.

Σύμφωνα με την πολυαναμενόμενη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 24 εκατομμύρια νέους ανασφάλιστους το 2026.

Ο Λευκός Οίκος διαφωνεί με την έκθεση-κόλαφο. Ο αμερικανός υπουργός Υγείας Τιμ Πράις, από τους σφοδρούς επικριτές του Οbamacare, δήλωσε ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού δεν έλαβε υπόψη το συνολικό προτεινόμενο σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία.

«Η έκθεση εξέτασε ένα μέρος του σχεδίου μας, και όχι ολόκληρο το σχέδιο. Διαφωνούμε έντονα με την έκθεση. Πιστεύουμε ότι το σχέδιό μας θα καλύψει περισσότερα άτομα με χαμηλότερο κόστος και θα τους δώσει επιλογές για την κάλυψη που θέλουν για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους και όχι γι αυτό που τους υποχρεώνει η κυβέρνηση να αγοράσουν» δήλωσε ο Πράις.

Η απάντηση ήρθε από την επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

«Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Περιγράφουν εύγλωττα τη σκληρότητα του νομοσχεδίου που οι Ρεπουμπλικανοί χαρακτηρίζουν πράξη ελέους. Δεν ξέρω αν πιστεύουν ότι είναι μια πράξη ελέους για όλους τους ανθρώπους που θα χάσουν την κάλυψη, γι αυτούς που χάνουν τις θέσεις εργασίας και για τα νοσοκομεία που πρέπει να κλείσουν, ειδικά στις αγροτικές περιοχές» είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα την κατάργηση του Obamacare, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της προεδρίας Ομπάμα και χαρακτηρίζει το προτεινόμενο νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων ως «το νέο υπέροχο νομοσχέδιο υγειονοµικής περίθαλψης» που θα δίνει περισσότερες επιλογές στους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαγορεύτηκε η εισαγωγή ρωσικού ουρανίου στις ΗΠΑ

Αντιμέτωποι με αμερικανικές κυρώσεις η Γκορντάνα και οι υπόλοιποι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Ενθαρρύνουμε την ηρεμία»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Οι ΗΠΑ σταθερά προσηλωμένες στη Συμφωνία των Πρεσπών» – «Αδειάζει» Σιλιάνοφσκα

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr