Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Welt: Αρχίζει η επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα;

Welt: Αρχίζει η επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το θέμα των επαναπροωθήσεων προσφύγων στην Ελλάδα θίγει η γερμανική εφημερίδα Welt και υπενθυμίζει ότι βάσει των συστάσεων της Κομισιόν από χθες μπορούν να ξαναρχίσουν οι επαναπροωθήσεις προσφύγων προς την Ελλάδα, εφόσον αυτοί μπήκαν στην ΕΕ από ελληνικό έδαφος και διέφυγαν παράνομα σε άλλα κράτη-μέλη.

Στην ουσία από χθες καταβάλλεται προσπάθεια η Ελλάδα να επανενταχθεί στα όσα προβλέπει για τους πρόσφυγες η συμφωνία του Δουβλίνου.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι πέρυσι οργανώθηκε στην Ελλάδα ένα λειτουργικό σύστημα παροχής ασύλου και μάλιστα στην ηπειρωτική χώρα βελτιώθηκαν οι χώροι υποδοχής υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Οι ειδικοί ωστόσο δεν πιστεύουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μαζικές επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Ελλάδα. Η Αλεξάντρα Στιγκλμάιερ για παράδειγμα, από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ερευνών για τους Πρόσφυγες, υπενθυμίζει ότι οι ελληνικές αρχές είναι ήδη επιβαρημένες και δεν θα ήταν σε θέση να επεξεργαστούν τις αιτήσεις επαναπροώθησης, ώστε οι αιτούντες άσυλο να μεταφέρονται πάλι στην Ελλάδα από τις χώρες, στις οποίες θα ήθελαν να ζήσουν, μέσα στην προβλεπόμενη διορία των έξη μηνών.

«Δεν θα ήταν μάλιστα έντιμο», καταλήγει η Στιγκλμάιερ, «από τη μια να γίνεται μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες χώρες και από την άλλη μέσω της συμφωνίας του Δουβλίνου επαναπροώθηση στην Ελλάδα όσων συνέχισαν παράνομα το ταξίδι τους σε άλλες χώρες.»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr