Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το FBI ερευνά ύποπτες διασυνδέσεις του επιτελείου Τραμπ με την Ρωσία

Το FBI ερευνά ύποπτες διασυνδέσεις του επιτελείου Τραμπ με την Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γίνεται έρευνα για πιθανές διασυνδέσεις μελών του επιτελείου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, τόνισε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κομέι, ο οποίος μίλησε στην ειδική επιτροπή σε μια συνεδρίαση που μεταδίδεται ζωντανά από δεκάδες τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο.

Ο Κόμεϊ ανέφερε στην ακρόαση του Κογκρέσου ότι αφού εξασφάλισε «την άδεια του υπουργείου Δικαιοσύνης», είναι σε θέση «να επιβεβαιώσει» πως το FBI διεξάγει έρευνα για τις ρωσικές προσπάθειες «επηρεασμού τω προεδρικών εκλογών» και μεταξύ άλλων εξετάζει «τη φύση των τυχόν δεσμών μεταξύ προσώπων που σχετίζονταν με την εκστρατεία Τραμπ και τη ρωσική κυβέρνηση και το εάν και κατά πόσον υπήρξε οποιοσδήποτε συντονισμός μεταξύ της εκστρατείας (του ρεπουμπλικάνου) και των ρωσικών προσπαθειών».

“Δεν μπορώ να πω περισσότερα για το τι κάνουμε και τίνων τη συμπεριφορά εξετάζουμε”

«Επειδή πρόκειται για μια ανοικτή, εν εξελίξει έρευνα και είναι διαβαθμισμένη, δεν μπορώ να πω περισσότερα για το τι κάνουμε και τίνων τη συμπεριφορά εξετάζουμε», πρόσθεσε ο Κόμεϊ. Εξάλλου, ο Κόμεϊ τόνισε πως δεν έχει στη διάθεσή του «καμιά πληροφορία που να υποστηρίζει τα tweet» του προέδρου περί παρακολούθησης του Πύργου Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) Μάικ Ρότζερς κατέθεσε στην Επιτροπή όσον αφορά τις κατηγορίες ότι η Ρωσία αποπειράθηκε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Τραμπ προκάλεσε σάλο στις αρχές Μαρτίου, όταν κατήγγειλε μέσω Twitter ότι ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε διατάξει να γίνονται υποκλοπές στον Πύργο Τραμπ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Ντέβιν Νούνες άνοιξε την ακρόαση τονίζοντας «επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: γνωρίζουμε ότι δεν έγιναν υποκλοπές στον Πύργο Τραμπ. Πάντως, είναι παρ’ όλ’ αυτά πιθανό να υπήρξαν άλλες κατασκοπευτικές δραστηριότητες σε βάρος του προέδρου Τραμπ και των συνεργατών του».

Εξάλλου, αναφερόμενος σε ένα ζήτημα για το οποίο ο Τραμπ διαμαρτύρεται συχνά, ο Νούνες σημείωσε πως εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχοι προέβησαν σε διαρροές πιθανόν διαβαθμισμένων πληροφοριών και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή σκοπεύει να τους βρει και να τους προσαγάγει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr