Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Βρετανοί “κάρφωσαν” τον Γκιουλέν ότι είχε ανάμιξη στο πραξικόπημα στην Τουρκία

Οι Βρετανοί “κάρφωσαν” τον Γκιουλέν ότι είχε ανάμιξη στο πραξικόπημα στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου συνέταξε μια έκθεση σχετικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι Γκιουλενιστές, δηλαδή οι οπαδοί του αυτοεξόριστου στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, όντως αποτελούν σύμφωνα με τη βρετανική έκθεση τη μία από τις τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Στην απόπειρα πραξικοπήματος συμμετείχαν όμως και κεμαλικοί, δηλαδή υποστηρικτές του κοσμικού κράτους που θεμελίωσε ο Μουσταφά Κεμάλ.

Η τρίτη ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους και τη θέση τους στον στρατό και στην τέταρτη ομάδα είναι οι στρατιώτες που εξαπατήθηκαν ή αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν στο πραξικόπημα.

Από τις πρώτες ώρες, μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος, έγινε γνωστό ότι πολλοί στρατιώτες δεν ήξεραν σε τι συμμετείχαν. Στους περισσότερους είχαν πει ότι έκαναν άσκηση.

Επίσης, η “λάθος ώρα” εκδήλωσης του πραξικοπήματος και η νευρικότητα με την οποία εξελίχτηκε, έχει κάνει πολλούς να υποστηρίζουν ότι το πραξικόπημα το έστησε μόνος του ο Ερντογάν, ως προβοκάτσια, για να προχωρήσει μετά σε πογκρόμ κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Οι λίστες των υπόπτων που συνελήφθησαν, διώχθηκαν και απολύθηκαν, λίστες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, είχαν συνταχθεί από πριν. Ήταν έτοιμες. Δεν προέκυψαν από κάποια έρευνα μετά το πραξικόπημα.

Να σημειωθεί εδώ ότι το τελευταίο διάστημα η Βρετανία -και σε κλίμα “Brexit”- “φλερτάρει” με την Τουρκία προσπαθώντας να αναβιώσει τα παιχνιδάκια που έκανε μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ακόμα ήταν Αυτοκρατορία.

Με όλο τον σεβασμό στις εξαιρετικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας και στο υπουργείο Εξωτερικών τους, έχουμε την αίσθηση ότι “βιάζονται” να παραγοντίσουν ξανά στην περιοχή και μάλιστα σε κάποια συνεννόηση, όπως διαφαίνεται, με την Τουρκία.

Το “σπορ” του παγκόσμιου “διαπλεκόμενου” το είχαν αφήσει πολύ καιρό στον “πάγκο” κι ο κόσμος σήμερα δεν είναι όπως ίσως τον θυμούνται πριν πενήντα ή σαράντα χρόνια.

Το να “διαπιστώνουν” οι Βρετανοί ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν είχε πράγματι ανάμιξη στην απόπειρα πραξικοπήματος είναι οπωσδήποτε ένα “δωράκι” στην κυβέρνηση Ερντογάν, αλλά ας μην βιάζονται να κάνουν τέτοια δωράκια στον ημιπαράφρονα της Άγκυρας. Οι εξελίξεις τρέχουν…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πράκτορες επιρροής» θα χαρακτηρίζονται στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι «ξένων συμφερόντων»

Προκαλεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους: Η Κύπρος είναι τουρκικό νησί

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Τουρκία: Φουντώνουν οι φήμες για σχέδιο συνομωσίας ή πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα «όργιο» τουρκικών παραβιάσεων στο FIR Αθηνών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr