ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Eυρωπαϊκή Ένωση ανακοινώνει πώς θα διαπραγματευτεί το Brexit

H Eυρωπαϊκή Ένωση ανακοινώνει πώς θα διαπραγματευτεί το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακοινώσει σήμερα Παρασκευή στη Βρετανία πώς προτίθεται να διαπραγματευτεί την «ομαλή αποχώρησή» της από την Ένωση, πώς θα περιορίσει την αβεβαιότητα του μέλλοντος για τις επιχειρήσεις και πώς θα ανοίξει το δρόμο για μια μελλοντική στενή σχέση.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος προεδρεύει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα στείλει στους ηγέτες των άλλων 27 χωρών-μελών της ΕΕ τις κατευθυντήριες γραμμές που προτείνει για τις διαπραγματεύσεις του Brexit, προτού παρουσιάσει τις βασικές αρχές στη Μάλτα.

Πριν από δύο ημέρες η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εγκαινίασε επίσημα την έναρξη της διετούς διαδικασίας αποχώρησης.

Ο Τουσκ θα μιλήσει στις 10:45 το πρωί, μαζί με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, του οποίου η χώρα προεδρεύει το εξάμηνο αυτό στην ΕΕ.

Λίγο πριν, οι εκπρόσωποι των 27 κυβερνήσεων θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να μελετήσουν το προσχέδιο των κατευθυντήριων γραμμών.

Όταν εγκριθούν από τους ηγέτες σε σύνοδο κορυφής στις 29 Απριλίου, αυτές θα ανοίξουν το δρόμο για τις συνομιλίες που ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ θεωρεί ότι θα ξεκινήσουν σε περίπου δύο μήνες.

Οι διπλωμάτες δηλώνουν ότι το προσχέδιο θα εκφράζει την επιμονή εξ αρχής των 27 για μια «ισορροπία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων», δηλαδή ότι η Βρετανία θα έχει πιο περιορισμένη πρόσβαση σε αγορές της ΕΕ εάν αρνηθεί να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό σύστημα κεντρικών κανόνων και κοινών συνεισφορών στον προϋπολογισμό.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται να είναι οι πιο πολύπλοκες διεθνείς συνομιλίες που έχουν γίνει ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σάκης Αρναούτογλου προς Ούρσουλα: «Η Μακεδονία δεν χωρά σε ασαφείς διατυπώσεις»

Αντώνης Σαμαράς: Σαλπίζουμε υποχώρηση με πανηγυρισμούς – Δεν είναι αυτή είναι η Ελλάδα

Το τελεσίγραφο Τραμπ φέρνει «ξεκλείδωμα» αποθεμάτων ντίζελ στην Ευρώπη – Ο φόβος για τον χειμώνα

Ισπανία: Συνελήφθη 16χρονος αρχηγός ομάδας χάκερ που πραγματοποίησε 1.000 επιθέσεις σε δύο χρόνια

ΚΕΕΕ προς Βρυξέλλες για κανονισμό PPWR: Δε θα αφήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να επωμιστούν το κόστος μιας ανεφάρμοστης ευρωπαϊκής πολιτικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr