Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζήτησαν ακύρωση των εκλογών στη Βουλγαρία οι τουρκογενείς του DOST

Ζήτησαν ακύρωση των εκλογών στη Βουλγαρία οι τουρκογενείς του DOST
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακύρωση και επανάληψη των βουλευτικών εκλογών στη Βουλγαρία ζήτησε ο Λιούτβι Μεστάν, επικεφαλής του κόμματος DOST που φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει “σκληρά” την τουρκική και μουσουλμανική μειονότητα στη χώρα.

Ο Μεστάν, ένας ακόμα οπαδός του ερντογανικού νεο-οθωμανισμού, απείλησε εάν δεν ακυρωθούν οι εκλογές θα μηνύσει τη βουλγαρική κυβέρνηση στο Στρασβούργο.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Ογκνιάν Γκερντζίκοφ αντιτάχθηκε έντονα στο αίτημα για ακύρωση των εκλογών επειδή ορισμένοι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν τη βουλγαρική γλώσσα, στην οποία έγιναν οι εκλογές.

Ο ίδιος απάντησε και στις απειλές του Μεστάν περί Στρασβούργου, δηλώνοντας ότι είναι ελεύθερος ο καθένας να πάει.

Ο Μεστάν διαμαρτύρεται ότι έγιναν συνοριακοί αποκλεισμοί και περιορισμοί στα εκλογικά δικαιώματα των Βούλγαρων τουρκικής καταγωγής μεταναστών στην Τουρκία.

«Ας κάνει μήνυση, πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι η απόφαση. Να διδάξουν στους ψηφοφόρους τη βουλγαρική γλώσσα και στη συνέχεια να κρίνουν. Για μένα δεν υπάρχει κανένας λόγος για ακύρωση των εκλογών. Δεν υπήρξε καμία πραγματική παραβίαση στα δικαιώματα των πολιτών. Αυτοί που θέλουν να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα να μάθουν πρώτα βουλγαρικά και μετά να τα ασκήσουν», είπε ο πρωθυπουργός στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση.

Πρόσθεσε ότι είναι δημαγωγία να εκλεγούν άνθρωποι στο βουλγαρικό κοινοβούλιο και να μην ξέρουν να γράφουν και μιλούν βουλγαρικά.

Οι σχέσεις της Βουλγαρίας με την Τουρκία βρίσκονται σε άσχημο επίπεδο εξαιτίας της ανάμιξης της Άγκυρας στις βουλγαρικές εκλογές της 26ης Μαρτίου 2017.

Το κόμμα DOST, που υποστηρίχθηκε από την Άγκυρα “σκληρά”, πήρε στις εκλογές 100.481 ψήφους και ποσοστό 2,86%, ενώ το άλλο κόμμα που εκφράζει παραδοσιακά τη μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα, το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, μπήκε τέταρτο στη βουλγαρική Βουλή με ποσοστό 8,99% και 315,976 ψήφους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr