Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έσπασε όλα τα κοντέρ Αμερικανός γερουσιαστής: Παρέμεινε στο βήμα για 15 ώρες

Έσπασε όλα τα κοντέρ Αμερικανός γερουσιαστής: Παρέμεινε στο βήμα για 15 ώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για περίπου 15 ώρες παρέμεινε στο βήμα, στην αίθουσα της ολομέλειας της αμερικανικής Γερουσίας, ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος από το Όρεγκον, Τζεφ Μέρκλεϊ, επιχειρώντας μάταια να καθυστερήσει την επικείμενη έγκριση του διορισμού του συντηρητικού δικαστή Νιλ Γκόρσατς στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Χωρίς να παραβιάζει τον κανονισμό και δίχως να έχει κανείς δικαίωμα να τον διακόψει, ο 60χρονος πολιτικός ξεκίνησε τη μαραθώνια ομιλία του το απόγευμα της Τρίτης και εγκατέλειψε οριστικά το βήμα το πρωί της Τετάρτης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Μέρκλεϊ απαρίθμησε τις αμέτρητες, κατά τη γνώμη του, επιπτώσεις του διορισμού του Νιλ Γκόρσατς στο ανώτατο δικαστικό σώμα των ΗΠΑ.

Αυτού του είδους η παρέμβαση, η οποία αποκαλείται «filibuster», αποτελεί τεχνική κωλυσιεργίας που επιτρέπει σε έναν μονάχα γερουσιαστή να μακρηγορεί καθυστερώντας τις συνεδριάσεις του σώματος, με στόχο, για παράδειγμα, να εμποδίσει την διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας.

Στην περίπτωση ωστόσο του Μέρκλεϊ και παρά το ξενύχτι ο στόχος δεν επιτεύχθηκε, καθώς η πρώτη ψηφοφορία για τον Νιλ Γκόρσατς είχε ήδη προγραμματιστεί σε ημερήσια διάταξη για το πρωί της Πέμπτης.

Τον Μάιο του 2015, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ραντ Πολ μιλούσε ενώπιον της Γερουσίας για μια ολόκληρη νύχτα, συμπληρώνοντας 10 ώρες και 30 λεπτά διαμαρτυρόμενος για μια μεταρρύθμιση που αφορούσε την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας NSA.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο συνάδελφός του Τεντ Κρουζ παρέμεινε στο βήμα για 21 και πλέον ώρες, μιλώντας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ωστόσο, το απόλυτο ρεκόρ χρονολογείται από το 1957, όταν ο γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα Στρομ Θέρμοντ παρέμεινε στο βήμα για περισσότερες από 24 ώρες, με στόχο να μπλοκάρει ένα νομοσχέδιο για τα πολιτικά δικαιώματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr