ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σιίτης ιμάμης: Ο Άσαντ μπορεί να βιώσει την ίδια μοίρα με τον Καντάφι

Σιίτης ιμάμης: Ο Άσαντ μπορεί να βιώσει την ίδια μοίρα με τον Καντάφι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ηγέτης των σιιτών του Ιράκ, ιμάμης Μοκτάντα Σαντρ προειδοποίησε την Τρίτη τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι αν δεν αποχωρήσει από την εξουσία μπορεί να βιώσει την ίδια μοίρα με τον Λίβυο πρώην ηγέτη Μουαμάρ αλ Καντάφι, που συνελήφθη και δολοφονήθηκε.

Από το Σάββατο ο Σαντρ κάλεσε τον Άσαντ να παραιτηθεί από την προεδρία της Συρίας και καταδίκασε την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ενάντια σε αμάχους. Με την τοποθέτηση του αυτή, ο Σαντρ έγινε από τους λίγους σιίτες ηγέτες που αμφισβήτησαν ανοιχτά τη νομιμότητα του Άσαντ στην συριακή προεδρία.

“Κάλεσα τον Άσαντ να αποχωρήσει από την εξουσία για να διατηρηθεί η υπόληψη του άξονα της αντίστασης”

Από τη Νατζάφ, την ιερή πόλη των σιιτών, ο θρησκευτικός ηγέτης εξέδωσε μια νέα ανακοίνωση, επαναδιατυπώνοντας τη θέση του: «Κάλεσα τον Άσαντ να αποχωρήσει από την εξουσία για να διατηρηθεί η υπόληψη του άξονα της αντίστασης και να αποφύγει να έχει την μοίρα του Καντάφι».

Ο άξονας της αντίστασης ενάντια στο Ισραήλ περιλαμβάνει το Ιράν, τη Συρία και τη σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ.

Ο ριζοσπάστης Σάντρ, οι άνδρες του οποίου πολέμησαν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ, καταδίκασε επίσης το Σάββατο τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ και κάλεσε την αποχώρηση από τη Συρία όλων των ξένων δυνάμεων που εμπλέκονται στον πόλεμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν

Στο εδώλιο ο πρώην Μεγάλος Μουφτής της Συρίας

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr