Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου έγραψε άρθρο στη Le Figaro: “Η Τουρκία είναι κοσμικό δημοκρατικό κράτος” (sic)

Ο Τσαβούσογλου έγραψε άρθρο στη Le Figaro: “Η Τουρκία είναι κοσμικό δημοκρατικό κράτος” (sic)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίσουν να εμπαίζουν τη δυτική κοινή γνώμη “πουλώντας τρέλα” και νομίζοντας ότι απευθύνονται τουλάχιστον σε κρετίνους.

Η γαλλική Le Figaro φιλοξενεί άρθρο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο οποίο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών γράφει τα “καλύτερα” για το δημοψήφισμα της Κυριακής 16ης Απριλίου, παρουσιάζοντας την ισλαμιστική τζιχαντιστική Τουρκία ως μία… κοσμική δυτική δημοκρατία.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο άρθρο του τονίζει πως η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να αποτελεί «στρατηγική προτεραιότητα» της χώρας του και υπογραμμίζει ότι «η Τουρκία πληροί το σύνολο των κριτηρίων του Μάαστριχτ που ορισμένα κράτη-μέλη δεν πληρούν, όπως στους τομείς του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημοσίου χρέους».

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η τουρκική οικονομία τελεί σε κατάρρευση.

Ως προς το βασικό θέμα, το δημοψήφισμα της Κυριακής, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημειώνει ότι, κατά την προετοιμασία του πακέτου συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, η χώρα του σεβάστηκε όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της, και κυρίως τις συμβάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υποστηρίζει ακόμη πως με την προτεινόμενη συνταγματική μεταβολή θα ενισχυθεί η διάκριση των εξουσιών, ενώ τονίζει ότι η χώρα του «είναι κράτος κοσμικό, δημοκρατικό και κοινωνικό, και θα συνεχίσει να είναι».

Πρόκειται απλώς για την επιλογή ενός προεδρικού συστήματος, όπως ισχύει στην περίπτωση ΗΠΑ και Γαλλίας, υποστηρίζει, το οποίο «μας φαίνεται πιο σταθερό».

«Η απάντησή μας προς εκείνους που εξακολουθούν να κάνουν καμπάνια εναντίον της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη: η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις σύγχρονες αξίες, πιο αποφασισμένη από ποτέ.

»Η ένταξη στην Ε.Ε. παραμένει στρατηγική προτεραιότητά μας. Αυτό που αναμένουμε από την πλευρά σας είναι να μεριμνά ο ένας για τον άλλο μέσα στην κοινή εστία μας που είναι η Ευρώπη και να εργαστούμε από κοινού για να προετοιμάσουμε ένα ωραίο μέλλον για τους λαούς μας, τον τουρκικό και τον γαλλικό, όπως και για όλους τους άλλους λαούς της Ευρώπης.

»Είναι η ώρα της ηγεσίας, είναι η ώρα της αλληλεγγύης μεταξύ των δημοκρατιών», καταλήγει.

Η διεύθυνση της Le Figaro θα πρέπει να ντρέπεται που δημοσίευσε ένα τέτοιο άρθρο. Αλλά πώς το λέει εκείνο το λαϊκό ελληνικό άσμα; “Για τα λεφτά τα κάνεις όλα…”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr