ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,


















































Μπάρακ Ομπάμα: Οι εξωγήινοι «είναι πραγματικοί, αλλά εγώ δεν τους έχω δει»
Ελληνικός στρατός με τεθωρακισμένα στη Γάζα
1η Μαΐου 1944 - ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Οι Έλληνες στέκονται ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΠΡΟΣΟΧΗ μπροστά στο γερμανικό απόσπασμα - Ο Τσίπρας ζητά οι
Ο Μάρκο Ρούμπιο (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) με τον Κούρδο στρατηγό Μαζλούμ Άμπντι (SDF) και την Κούρδισσα ΥΠΕΞ της AANES Ιλχάμ Εχμέντ
Ισραηλινή βρέθηκε νεκρή σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνεχίζει να κρατά ως σκλάβους και κυρίως ως ερωτικές σκλάβες, περισσότερους από 3.400 Κούρδους και Κούρδισσες της ηλιολατρικής θρησκείας των Γιαζίντι, η οποία θεωρείται μια εκδοχή της αρχαίας ζωροαστρικής θρησκείας των Κούρδων.
Οι άνθρωποι αυτοί που παραμένουν σκλάβοι κρατούνται πιάστηκαν από τους τρομοκράτες τον Αύγουστο του 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην περιοχή του Σιντζάρ (ή Σινγκάλ) στο βορειοδυτικό Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου κατοικούν οι Γιαζίντι.
Μεγάλο μέρος των σκλάβων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι γυναίκες και τα μικρά κορίτσια έγιναν ερωτικές σκλάβες των τρομοκρατών και τα αγόρια γενίτσαροι.
Σύμφωνα με Κούρδους αξιωματούχους, το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλώτισε τον Αύγουστο του 2014 6.417 Γιαζίντι. Οι 3.547 ήταν γυναίκες.
Από τότε μέχρι σήμερα απελευθερώθηκαν 2.963 Γιαζίντι, συμπεριλαμβανομένων 1.070 γυναικών και 1.571 παιδιών.
Οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να κρατάνε σκλάβους 3.454 Γιαζίντι.
Ο συνολικός πληθυσμός των Γιαζίντι στο Ιράκ ήταν 550.000 και από αυτούς οι 360.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του Ισλαμικού Κράτους.
Επίσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 1.293 Γιαζίντι σκοτώθηκαν στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.
Έχουν βρεθεί συνολικά 30 ομαδικοί τάφοι με νεκρούς Γιαζίντι και 68 ιερά των Γιαζίντι καταστράφηκαν από τους τζιχαντιστές.























































