Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ιρακινός στρατός ελέγχει το 75% της δυτικής Μοσούλης – Το Ισλαμικό Κράτος οχυρωμένο στην Παλιά Πόλη

Ο ιρακινός στρατός ελέγχει το 75% της δυτικής Μοσούλης – Το Ισλαμικό Κράτος οχυρωμένο στην Παλιά Πόλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το 75% της δυτικής Μοσούλης, ενώ οι οδομαχίες με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνεχίζονται αμείωτες.

Ο Χοσάμ Αλ Αμπάρ, μέλος του Αστυνομικού Συμβουλίου της επαρχίας της Νινευή, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν πλέον το 75% της δυτικής Μοσούλης.

Η Μοσούλη διατρέχεται από τον ποταμό Τίγρη που τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική Μοσούλη. Η ανατολική Μοσούλη απελευθερώθηκε πλήρως στα τέλη Ιανουαρίου 2017 και στα μέσα Φεβρουαρίου ξεκίνησε η μάχη για την απελευθέρωση και της δυτικής μεριάς της πόλης.

Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην πολιορκία της Παλιάς Πόλης της Μοσούλης και στην απελευθέρωση του ιστορικού Μεγάλου Τζαμιού Νούρι Αλ Καμπίρ, από το οποίο ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι ανακήρυξε το καλοκαίρι του 2014 το “χαλιφάτο” του στα εδάφη που είχε καταλάβει η οργάνωση στη Συρία και στο Ιράκ.

Ο ιρακινός στρατός θα επιχειρήσει να απελευθερώσει το τζαμί επιτιθέμενος με ελεύθερους σκοπευτές, χειροβομβίδες και επιθετικά τυφέκια. Δεν θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη πυροβολικό ή αεροπορικοί βομβαρδισμοί για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων.

Οι τζιχαντιστές κρατάνε χιλιάδες κατοίκους της Μοσούλης ομήρους χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η Μοσούλη είναι η πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή του Ιράκ. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μεσοποταμίας.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κατέλαβε τη Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr