Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρίλερ μέχρι την τελευταία ψήφο στη Γαλλία – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές

Θρίλερ μέχρι την τελευταία ψήφο στη Γαλλία – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θρίλερ μέχρι την τελευταία ψήφο θα έχουμε, όπως φαίνεται, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, την ερχόμενη Κυριακή.

Ο κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Εμμανουέλ Μακρόν και η ηγέτιδα της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν εξακολουθούν να είναι πρώτοι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και αναμένεται να κερδίσουν με μικρή διαφορά τους άλλους υποψήφιους στον πρώτο γύρο που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Cevipof για την εφημερίδα Le Monde.

Ο Μακρόν και η Λεπέν πρόκειται να περάσουν στον δεύτερο γύρο της 6ης Μαΐου, με τον πρώτο να είναι ο πιο πιθανός νικητής. Ωστόσο και οι δύο υποψήφιοι βλέπουν τη δημοτικότητά τους να μειώνεται τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε 11.601 ερωτηθέντες.

Η Λεπέν έχασε 2,5 μονάδες και έπεσε στο 22,5% στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο, ενώ ο Μακρόν έχασε 2 μονάδες πέφτοντας στο 23%. Ο υποψήφιος της άκρας αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, που σημειώνει άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, κερδίζει το 19%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενώ ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν 19,5%.

Η Λεπέν φαίνεται ότι θα χάσει στον δεύτερο γύρο όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός της. Ο Μακρόν εμφανίζεται νικητής με 61% έναντι 39% για τη Λεπέν, ο Μελανσόν με 57% έναντι 43% για την ακροδεξιά ηγέτιδα και ο Φιγιόν με 55%.

Η αποχή είναι ένας παράγοντας κλειδί που αυξάνει την αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Σύμφωνα με το Cevipof, αναμένεται να φτάσει το 28%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr