Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μογκερίνι: Η Βρετανία θα χάσει περισσότερα από το Brexit σε σχέση με την ΕΕ

Μογκερίνι: Η Βρετανία θα χάσει περισσότερα από το Brexit σε σχέση με την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“H Βρετανία αναμένεται να χάσει, όχι μόνο την ΕΕ, αλλά περισσότερα, εξαιτίας της απόφασής της να εγκαταλείψει την Ένωση”, δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η οποία, από το Πεκίνο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο αναμένονται δύσκολες.

«Θα πρέπει να αποσυνδέσουν την συμμετοχή τους σε μια κοινότητα. Θα χάσουμε μια σημαντική χώρα μέλος», είπε η ίδια απευθυνόμενη σε φοιτητές του πανεπιστημίου της ελίτ Tsinghua.

«Θα πρέπει να σας πω ότι για μένα όλες οι χώρες μέλη είναι εξίσου σημαντικές γιατί κάποια μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο από άλλες σε συγκεκριμένα θέματα. Αλλά θεωρώ ότι οι φίλοι μας οι Βρετανοί θα χάσουν περισσότερα σε σχέση με εμάς».

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ξεκίνησε επισήμως τη διαδικασία του διαζυγίου από την ΕΕ τον περασμένο μήνα λέγοντας ότι δεν υπάρχει επιστροφή και η χώρα εισήλθε σε μια περίοδο εξόδου η οποία θα θέσει υπό δοκιμασία τη συνοχή του μπλοκ και θα ο δηγήσει την ίδια στο άγνωστο.

Η Βρετανία έχει δύο χρόνια προκειμένου να διαπραγματευτεί τους όρους του διαζυγίου προτού το Brexit τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη Μαρτίου 2019.

Οι διαδικασίες για το Brexit θα ξεκινήσουν, όπως είναι προγραμματισμένο, τον Ιούνιο, αφού θα έχουν προηγηθεί οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η ΕΕ. Το βρετανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε την απόφαση της Μέι για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Είναι σαφές από τις Συνθήκες μας ότι είναι δύο χρόνια, μόνο δύο χρόνια από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, δηλαδή από τον περασμένο Μάρτιο. Αυτό δεν μπορεί να καθυστερήσει. Δεν περιμένω ότι θα γίνει συντομότερα», δήλωσε η Μογκερίνι.

Η Κίνα παρακολουθεί με ανησυχία τη διαδικασία του Brexit λόγω της αστάθειας που μπορεί να προκληθεί στην ΕΕ, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο του Πεκίνου. Όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, η Κίνα αναμένεται να χάσει περίπου το ένα πέμπτο της οικονομικής παραγωγής της.
«Η ΕΕ, ακόμη και μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από αυτή, θα συνεχίσει να είναι η πρώτη αγορά στον κόσμο, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως».

«Βλέπω ότι όλοι οι εταίροι μας αυτό το διάστημα μάς λένε ότι είναι αναγκαία η ΕΕ και αυτό είναι το μήνυμα που λαμβάνω εδώ στην Κίνα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας απαραίτητος εταίρος στον κόσμο σήμερα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr