Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: 50.000 αστυνομικοί θα φρουρούν τα εκλογικά κέντρα – Φόβοι για επίθεση τζιχαντιστών

Γαλλία: 50.000 αστυνομικοί θα φρουρούν τα εκλογικά κέντρα – Φόβοι για επίθεση τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χιλιάδες αστυνομικοί, υποστηριζόμενοι από στρατιωτικές μονάδες θα σταλούν στα εκλογικά κέντρα κατά μήκος της Γαλλίας για να διασφαλίσουν την προστασία των πολιτών κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Η Γαλλία βρίσκεται σε συναγερμό ύψιστης ασφάλειας από τον Νοέμβριο του 2015 όταν και δέχτηκε αναπάντεχα μια τρομοκρατική επίθεση τεράστιας κλίμακας, όπου και σκοτώθηκαν 130 πολίτες ενώ πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν.

Τον περασμένο χρόνο μάλιστα, 86 πολίτες έπεσαν θύματα μιας ακόμη τρομοκρατικής ενέργειας όταν γιόρταζαν την ημέρα της Βαστίλης στην πόλη Νις και ένα φορτηγό οδηγήθηκε μέσα στο πλήθος.

“Καμία απειλή δεν έχει εξαλειφθεί τελείως”

Ο Υπουργός Εσωτερικών,δήλωσε πως «καμία απειλή δεν έχει εξαλειφθεί τελείως» και ανακοίνωσε πως 50.000 αστυνομικοί θα φρουρήσουν τις εκλογές που θα λάβουν χώρα σε 67.000 διαφορετικά εκλογικά κέντρα.

Όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα Journal du Dimanche αν οι αρχές φοβούνται πως κάποια επίθεση θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των εκλογών, ο Fekl απάντησε πως «καμία απειλή δεν έχει εξαλειφθεί τελείως».

Μάλιστα, επεσήμανε πως το ρίσκο μιας επιπλέον τρομοκρατικής ενέργειας είναι πάντα «υψηλό και μόνιμο» όπως έδειξαν οι πρόσφατες επιθέσεις που συνέβησαν σε Λονδίνο, Στοκχόλμη και Αγία Πετρούπολη.

Το πλάνο ασφαλείας για τις εκλογές περιλαμβάνει μέτρα που θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιασδήποτε φύσης βιαιότητας που ενδέχεται να διαπράξουν οι εξτρεμιστές και θα φρουρήσουν τις εκλογές τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο.

Η Γαλλική Υπηρεσία Πληροφοριών προειδοποίησε τους υποψήφιους ότι είναι πιθανό να υπάρξουν «συγκεκριμένες απειλές στην δικιά τους ασφάλεια και στις προεκλογικές τους καμπάνιες».

Αυτή η ανακοίνωση βγήκε λίγες μέρες μετά την εμπρηστική επίθεση που έλαβε χώρα στα γραφεία του Εθνικού Μετώπου. Η κυρία Λε Πεν γρήγορα έριξε τις κατηγορίες της στους «αριστερούς» για την πραγματοποίηση της ζημιάς στο ισόγειο του κτιρίου.

Σύμφωνα με την Le Monde, ελεύθεροι σκοπευτές και άλλες επίλεκτες ομάδες επιβολής του νόμου δώσανε το παρόν κατά την διάρκεια της ομιλίας του Φρανσουά Φιγιόν στο Μονπελιέ.

Η ομάδα του Εμμανουέλ Μακρόν επίσης επιβεβαίωσε ότι επιπλέον ομάδες ασφαλείας φρουρούν τα γραφεία του και ότι «ειδικές μονάδες εντοπισμού βόμβας ελέγχουν τους τόπους πριν ο υποψήφιος πραγματοποίησει την συνάθροιση του».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr