Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 30% των Γάλλων είναι αναποφάσιστοι λίγο πριν τις κάλπες

Το 30% των Γάλλων είναι αναποφάσιστοι λίγο πριν τις κάλπες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καθοριστικές όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούνται οι προεδρικές εκλογές της εν λόγω χώρας που γίνονται μεν αύριο, αλλά ουσιαστικά ξεκίνησαν ήδη, αφού λόγω διαφοράς ώρας ήδη στα υπερπόντια εδάφη των νησιών Σεν Πιέρ και Μικελόν οι ψηφοφόροι έχουν προσέλθει.

Σε περίπτωση επικράτησης της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου η Ένωση απειλείται με ισχυρούς κλυδωνισμούς, μιας και η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου προκρίνει ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ, αλλά και την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με Deutsche Welle, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών το βασικό μέλημα των αρχών είναι η ασφάλεια των σχεδόν 70.000 εκλογικών κέντρων.

Τα μέτρα θεωρούνται δρακόντεια, με ενίσχυση 50.000 αστυνομικών και χωροφυλάκων στους ήδη υπάρχοντες 7.000 φρουρούς, στις περιπολίες και στο ιδιωτικό προσωπικό ασφάλειας.

Μετά την προχθεσινή επίθεση στην λεωφόρο των Ηλυσίων, οι Γάλλοι έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια και με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Και το μεγάλο ερώτημα αυτές τις ώρες είναι εάν το 30 % των αναποφάσιστων, που έδωσε η τελευταία σφυγμομέτρηση, η οποία όμως πραγματοποιήθηκε πριν την επίθεση το βράδυ της Πέμπτης, θα αποφανθούν αν το ζήτημα της ασφάλειας θα επηρεάσει την ψήφο τους.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι ενδέχεται να ενισχυθούν τα ποσοστά της Μαρίν Λεπέν και του Φρασουά Φιγιόν, οι οποίοι υπόσχονται σκληρά μέτρα και κλείσιμο συνόρων.

Επειδή όμως η πλειοψηφία των αναποφάσιστων ανήκει στην Αριστερά, άλλοι αναλυτές βλέπουν το αντίθετο: ότι μπορεί δηλαδή να αφυπνισθούν και να προσέλθουν στην κάλπη με στόχο να παρεμποδίσουν μια νίκη των Λεπέν και Φιγιόν, εξασφαλίζοντας την παρουσία του Μακρόν στο δεύτερο γύρο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr