Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tρίτη χώρα παγκοσμίως στις αμυντικές δαπάνες η Ρωσία

Tρίτη χώρα παγκοσμίως  στις αμυντικές δαπάνες η Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ρωσία,

Η Ρωσία ανέβασε τον στρατιωτικό της προϋπολογισμό στα 63.5 δισεκατομμύρια κατά την διάρκεια του 2016, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσίευσε το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).

Το ποσό αυτό είναι κατά 5.9% μεγαλύτερο από το περασμένο έτος και έτσι η Ρωσία επανήλθε στην τρίτη θέση της κατάταξης των χωρών που επενδύουν τα περισσότερα χρήματα για την αναβάθμιση των στρατιωτικών τους μονάδων. Μπροστά από τους Ρώσους βρίσκονται μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.

Το 2011, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε αναγγείλει πως σχεδίαζε να ξοδέψει περισσότερα από 330 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025, προκειμένου να εκσυγχρονίσει τον απαρχαιωμένο στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας.

Τα πλάνα του για την εν λόγω στρατιωτική επένδυση, διακόπηκαν προσωρινά λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που αντιμετώπισε η Ρωσία και λόγω της κατάρρευσης που υπέστη η αξία του ρουβλιού κατά το 2015.

Επομένως, όταν οι Ρώσικες επενδύσεις στρατιωτικού περιεχομένου μειώθηκαν, η χώρα βρέθηκε πίσω από την Σαουδική Αραβία στην σχετική κατάταξη.

Τώρα όμως τα πράγματα δείχνουν να παίρνουν θετική τροπή για την χώρα του Πούτιν, καθώς μετά από μια μακρά ύφεση, η χώρα δείχνει να έχει επιστρέψει σε ανάπτυξη.

Η Ρωσία φαίνεται πως προσπαθεί τώρα να καλύψει τον χαμένο χρόνο: Οι στρατιωτικές δαπάνες αποτέλεσαν το 5.3% της οικονομίας τους κατά το 2016, ένα ποσοστό το οποίο είναι το μεγαλύτερο που έχει δει ποτέ η Ρωσία από τότε που έγινε ανεξάρτητο κράτος.

Η Ρωσία την παρούσα στιγμή είναι αρκετά ενεργή στον εμφύλιο πόλεμο που διαδραματίζεται στην Συρία, διατηρώντας πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην χώρα.

Με την Ρωσία να βρίσκεται σε πλήρη στρατιωτική ανάκαμψη τα τελευταία χρόνια, οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης αναγκάστηκαν να ανεβάσουν και αυτές τον στρατιωτικό τους προϋπολογισμό κατά 2.4% το 2016.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr